Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Пробај постепено.

2. Mnik

Mnik Популарен член

А зошто да го смениш? Педијатри претежно рекламираат млека што нив им одговара, а бејби лав дека го има само во ДМ, не по аптеки, не им одговара на педијатриве. Ја со бејби лав најдобро искуство имав со синко.

3. Barbie*world

Barbie*world Истакнат член

Ако ти прави проблем не гледам зошто не би го сменила кога и педијатар ти рекол, инаку и јас го користам бебелан од почеток и супер се покажа на бебче многу му одговара...

4. Lizi

Lizi Популарен член

Да и во скок е, буквално не ја прифаќа градата, се трудам и се стресирам истовремено. Што е тоа пре? За прематурчиња ли? Фала мами

Ох колку сакам, не дека не пробувам, само имам поголема ќерка од 3.5 години и сум сама со две преку ден и толку успевам. Пијам и чајеви и вода, јадам овес... него го ранев со шприц да се одбие од шише, користам и лажни брадавици демек .... он се нервира, ја повеќе. Малата да е жива и здрава многу е активна, толку само да се делам на два...

Се мислам дали ако земам електрична пупма па да се одмолзувам на саати дали ќе игра некоја улога. Премногу ми е жал вака, што убаво почнавме и ете беља.

Фала ви женски ♡

marta993 likes this.
  5. Dani333

Dani333 Истакнат член

A staetno li dte na babylove, oti moeto e samo na ad mleko, ne go dojam☹️

6. Dani333

Dani333 Истакнат член

Startno li ste mislev na baby love, ne vi pravese zapek? I dali dobro se napreduvase so nego, oti sepakk moeto bebce e prematurce, 34nedela e roden

7. marta993

marta993 Форумски идол

Ако имаш време одмолзувај се .. Бебушот не ми спие многу и немам баш време инаку и јас ќе се одмолзував, и тоа е стимулација :)
    Нема проблем, само да напредува бебуш и без нервози :hug:

Lizi likes this.
  8. Mnik

Mnik Популарен член

Ние прво Хип пробавме, од Хип доби запек. Пробав и Хумана ист проблем, Аптамил, па Нан и супер беше, од 4 месеци пробавме со Бејбилав зошто другарка од Словенија ми го препорача и не згрешив. До 2 години си го пиеше. Е сега немаше никаков проблем, ако му прави запек тоа е веќе друго. Јас мислев онака ви го има препорачано демек подобро.

9. Dani333

Dani333 Истакнат член

10. Dani333

Dani333 Истакнат член

Dobro sepak od 4meseci ste pocnale, moevo e 2,5meseci i plus ako ima vrska sto e predvreme rodeno, neznam stvarno majka. Inaku baby love mn dobro go drzi sit e 3h,dodeka so aptimilot mi barase na 1,5h ili 2.

11. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Пре е почетна формула и е најслична на мајчино млеко има само лактоза во него исто како мајчиното. Прематуре е називот за порано родени бебиња.

Lizi likes this.
  12. Mnik

Mnik Популарен член

Немам најискрено многу познавање околу тоа што е поразлично помеѓу предвремено родени дечиња и навремено родени (поконкретен израз незнам), ама чим го држи сит и му одговара не гледам зошто би го смениле млекото.

13. Dani333

Dani333 Истакнат член

14. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Има разлика во килажа, затоа се дава на предвремено родените прематуре опција за да накачат побрзо на килажа. Кога ќе накачат на килажа до 4 кила одприлика се продолжува со пре или 1 формула.

Mnik likes this.
  15. Dani333

Dani333 Истакнат член

Tocno. Moeto e 4200 a samo 2-3nefeli bevme na premature do 2500kg i pisle na comfort, oti mn zapek pravese prematureto, a sega i baby love zapek, ah ke piludam vise

Mnik likes this.
  16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Ви текнува еден период постојано прашував по колку мл треба да пие бебуш и на колку саат, бараше многу често.

Е овие 5-6 дена не пие ни 500мл и тоа 5 пати во денот дали ќе побара ад.
    И по малку цицнува, ама тоа само поспана кога е.
    Скоро е 5кг.
    2+++

17. Маја Т

Маја Т Популарен член

Истото баш го поминуваме и ние, само што кај нас трае три недели.На почеток се плашев да не ја прејадам а сега се молам да испие малку повеќе.Баш вчера ја носев на педијатар, ми рекоа дека е криза и дека ќе пројде, но може да трае и до два месеци.Верувам дека и кај вас е исто.Кај нас почна со третиот скок и сеуште трае сега во четвртиот.Не знам како сте според недели но може да ви почнал третиот скок.

brm_brm likes this.
  18. Babymama2020

Babymama2020 Истакнат член

Ако ти помага, моето од старт е на АД, првиот месец само со Хип комбиотик но и правеше ужасно многу долго запек, преминав на Бејбилав 1 и со мессц и пол го прифати и се регулира столицата. Сега е 10месеци уште е со Бејбилав па си напредува супер, спореди состав на Бејбилав со Хип е скоро ист. Ако нема проблем бебето не гледам причина да менуваш млеко, не знаеш како ќе ти реагира на ново млеко, док си рекламираат само.
    Мојата родена до 2600гр беше, па сега е скоро 11кг. цело време со Бејбилав.

Mnik likes this.
  19. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Не знам да сметам скокови пошто е порано родена. Која недела на старост е 3от скок?

20. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

12.

brm_brm likes this.