Јас давам Бебелан по препорака од болница. На кутијата пишува дека од втора недела е по 90 мл. Малата е 8 дена па веќе треба да почнам по 90. Синојка 60 мл не ја држеа и се разбуди за 2 саати. Дадов уште 30 не цели ги испи и продолжи со спиење.
Како беше, мислам дека тука прочитав формула со која пресметуваме според килажа на бебе колку млеко треба да пие?
Вие што давате baby love, да ми помогнете малку. Ние сме 20 тина дена и давам пре baby love. До која недела се дава ова. Мм бил во Дм па таму го изгубиле дека ова е до 40 дена.... Позади гледам дека се дава пре и понатака. Некоја поискусна мамичка д апомогне
Додека му одговара може да си го пие. Битна е вкупната количина што ја внесува, а Пре ти е најблиску до мајчино млеко.
Кое е вашето искуство со адаптирано млеко? Дали пример може да се смени фирмата на ад, дали тоа би можело да се одрази на бебето,...да не го прифати, тегоби и слично. За аптамил и НаН ,...која е разликата во квалитет? Или пак секој доктор си фаворизита свој бренд?
Аптамилот го препорачуваат, и самата цена си кажува. Сестра ми користеше аптамил и да ти кажам сега вика само џабе плеснати пари. Искрено јас почнав со baby love го давам само 1 до 2 оброка дневно и сум супер задоволна. Денес бевме на контрола и супер напредната ми е..еве нека кажат и поискусните мами
Мајки малата е само на Ад, тука ми рекоа ако правиме промена да биде аптамил. Јас давам бебелан и имам две цели кутии. Би сакала да давам baby love ама не знам дали пре или 1 да дадам? Педијатриве тука ни викаат дека и фали грамажа според деновите. Вторник ќе ја носам кај приватен стар педијатар ама и да го прашам за bebe love мислам дека нема да знае да ми одговори бидејќи во Гостивар од скоро влезе дм. Ве молам за помош.
Малава ми 27 дена јас и давам пре, гледам тоа било најблиску до мајчино,денес баш на педијатар вика можеш и пре можеш и кец, јас секако давам мајчино ова ми е плус за оброк 1 дневен....
И мене ми беше така првите 2 недели во килажа па кревавме панкки, будење за цицка. Денес на контрола ми вика педијатарот малку да намалиш со млеко диетичка многу се поправила, така да почекај чинам и ептен си тазе породена после мене....
Можеш да смениш млеко само постепено. Разлика нема во млеката освен фирма и цена. Кое ти е финансиски исплатливо користи го.
Машала крофничка, ама ти и доиш и дохрана даваш. Мојава само на ад е. Пие по 90 мл на 3 ипол часа. Ако се разбуди и порано и порано давам.
ќе качи му треба време, нека помине некој ден ќе видиш.јас одев секој 2 ден на педијатар како мрдната, ке биде добро