Zdravo majki bebe e 3 i pol meseci piese Aptamil 1 no vo poslednite dve nedeli mi odbiva ili pie so molenje vo polu son ako uspeam smenav bebelan mleko no ista prikazna , spored kg ne mi pie ic a kako so bea merenjata od nedela dena 200 pa 150 g neznam kako da postapam se plasam mi paga na kg . Vo 24h edvaj 600 ml ako ispie Koristime sise avent 3+ probav i so drugi ista prikazna
I kaj nas e ista situacija, pie mleko isklucivo v race da ja shetam niz sobi.. Ama e teska I posle. Toa imam glavobolki.. Neznam predolgo trae kaj nas skoro 2 meseci nekoj den OK nekoj ne.. A sega 2 nedeli isklucivo v race i shetam ako sednam pocnuva so placenje.. Se nadevam e period koj za brzo ke pomini..
Дали е нормално дете на цицање и ад комбинирано да кака (дури и како дијареа , така потечно) после секое шише ад? Од цицањево ништо такво нема. Штом се напие шише дохрана ад (бебелан користиме) одма кака. Бебето е старо една недела. За првото Аптамил користев вакво нешто немав како искуство. .. Да не станува збор за некаква интолеранција.. нз што да мислам, знам дека периодов е нормално да кака многу пати и да се прочистува, ама сепак после секое шише ми е малку симптоматично
Мислам дека е нормално, треба време неколку дена да им се навикне стомакот. И моето беше така кога почнав да давам ад, па се регулираше.
Има некоја мајка што сменила од Хип органик комбиотик на некое друго млеко? Кое е слично, најлесно да го прифати?
Nie koristime bebelan ama resiv da go smenam kupiv od hip.. Mnogu mi go odbiva.. Jas I dadov sabajle bebelan, a neznam dali. Mozi sega da probam so hip ili da cekam utre od sabajle?
Zdr majki imam edno prasanje kade mozam da najdam Aptamil bez laktoza po apotekive niz Skopje nigde nema veke i ne nosat a na moeto malecko samo toa mu odgovara zemavme nan 1 ama mnogu mi place mnogu grcevi ima ve molam za pomos
Јас во Зегин најдов пред скоро 2 недели кај Тобако2, последна кутија им беше. Мене од Железничка ми проверија каде има. Провери во која Зегин имаат.
Да баш и јас тоа вчера го прочитав, а мислев дека 3ката е за 12+. По колку мл му даваше на бебето? Моето сега пие млеко само едно шише на станување сабаље, пред спиење и во текот на ноќта ако стане за јадење. Преку ден сме со 3 оброка и некоја ужинка измеѓу ако сака да јаде.
И ние сме на бејби лав, не знаев дека 3ка била од 10+…ние сега сме на 2ка моментално и пиеме еднаш сабајле,еднаш наместо вечера еднаш пред легнување и еднаш во спиење…значи млечни 4 оброци и два тврди…не знам дали да се префрламе на 3кава
И јас и давам 3 млечни, на вечер ако стани 4. По 150-160мл давам, зависи колку изела од претходниот оброк (последно почна да остава од цврстите оброци).На вечер, пред спиење 180-220мл. Исто давав и со 2ката количински.
Денеска правиме 2м. На комбинирано сме. Ад + мајчино . До душе повеќе на ад пошо мајчино скоро и немам, само од една градаа цица нешто од нешто. На 3 до 3ипол часа давам ад. Сменив сега од аптамил1 на бебелан. Го прифати ок. Колку оброци треба да има бебе од штотуку наполнети 2м? Благодарам