Може да, само поедноставно ти е секако ако си во можност да купуваш бебешка на нејзе не треба превривање, најевтина е мислам kristas или така некако беше во тинекс јас ја купувам 39 ден. имаш и бебелан она е 67 ден.
И бебешка вода се преврива 24 часа по отварање ако не се искористи. Секоја вода се преврива и купечката. Водата треба да биде стерилна.
Sovet bebeto mi e 3 meseci i 6 dena imame 5 kg na ad sme hipp combiotic pijame 7 sisinja po 120ml dali i e mnogu
А kolku kila ste vie mene maticen mi vika dobro e a na vakcina pedijatar sto ne pregleda mi vika mnogu i bilo
Neznam sto da pravam da ne pija tolku go pija za 5 minuti i ne mi blucka ic a ako ne i davam placi i e mnogu nervozna
Da i davas da pies, bebe e pred se, nie vozrasni koga ne sme jadeni ili na dieta sme nervozni a ne malo bebe. Ete mozis so cajce da go zalazis. Ne se opteretuvaj so takvi raboti pusti bebe neka pie mleko I neka si rasti. Mojata na 4 meseci bese 8kg.
Плачење и нервоза не е само поради глад. Подолго време треба да трае хранењето за да сфати дека е сито, а не само да се налие со млеко за пет мин. Шишето е мн битно и позицијата за хранење. Кој сака да научи има видеа, ама како што ти кажала членката подолу храни дете колку сака.
Ние на почеток го имавме тој проблем бебе постојано како гладно, баш прашував и ти ми кажуваше нели на форумов доза за ад, и во право си не треба да се претерува. И педијатарот исто....да не се дава ад кога бебе ќе сака, минимум 3 часа меѓу оброци. Но после увидов дека бебе плачело не само за јадење, туку за близина, гушкање, спиење.... ама кој да знаел.
Точно така никој не се родил учен за како да храни правилно дете небитно дали е со доење или формула. Има одстспки нормално кога пијат повеќе или помалку поради заби, скокови или кога се болни. Мој совет е и да не гледате тоа на три саати, два саати итн. Може и помалку да пие почесто, а може и повеќе со подолго растојание. Битно е вкупно колку пие во 24 часа. Ако внесува повеќе млеко треба и бебето да се стимулира повеќе на под да биде да се движи и да стимулирате моторика.
moeto bebe na 06ti mesecov napravi 2 meseci i tezheshe 5,200 gr. pedijatar rece super so ogled na toa deka e roden 2.860gr. pieme bebelan, po 90ml. otprilika imame 7 obroci a nekogash plus minus 1 ili 2. dali e vo red?
Каква по структура и колку пати на ден е столицата на бебуш што е и на ад и плус доење? Кај нас некако како ретка ни е столицата, два пати дневно, па си викам дали е нормално? За 5месечно бебе.