Максималната доза е 5 шишиња со по 120 мл. Или 600 мл вкупно во 24 часа. 20 лажички идат. Не ни стасуваат во било која комбинација ... Моево накај 22-23 лажички дневно му се таман.. а спрема кутијата тоа е за над 3 месеци .. затоа немам ум што да преземам ..
Ќе си терам ондак за три месеци за 4-5 кг е тоа. Барем најадено и наспано да е бебево оти више пукнав
Те разбирам скроз Моево е 2ипол месеци и му давам 120мл на едно, а вкупно околу 600мл за 24ч пошто има 4.100кг - по препорака од педијатар. Ако се водев по табелава на Холе, ќе требаше да му давам по 200мл на едно
Сам си правиш табела Baby Tracker со розева бејби количка е. Све можеш да свесуваш таму. Прочечкај ја
Mami, nie sme skoro 2 meseca, mu davam cice, pa mu davam ad mleko, 90% e na ad nego na cice, hipp combiotic 1 pieme ama sakame da smenime. Koe mleko da go zemam naredno? Stavame i colief kapki i waya probiotik i pak go boli mese navecer, neke ni cice ni mleko samo cajce koga go boli meseto..
А да не го прејадуваш па од тоа да го боли мешето? На мм братучед истава ситуација мајката и го доеше и плус ад му даваа, секакви капки за грчеви и на крај излезе дека го прејадувале па од тоа имало мака детето. Бидејќи баш ова хип комбиотик е најдобро за грчеви, и син ми го пиеше од почеток па немаше мака. Јас лично друго млеко освен Хип не сум давала, ама гледам тука на форумот Холе и Бејбилав највеќе ги фалат.
Jas nemam mleko na levata grada, a na desnata mozam okolu 40-50ml da izvadam. Go stavam na grada nekoi 20-30 minuti oa mleko mu davam, nekad 90ml bez problem gi pie, nekad edvaj 40 ml gi pie. A vcera 80ml odlmolzeno i plus 60ml ad. Sekojpat razlicno mi pie.
Консултирај се со педијатар за пробиотикот, нас ни рече да го прекинеме пошто во ад што го даваме веќе имало вклучен пробиотик. Ние сме на Холе. Исто така можеш да се вклучиш во групава на фб и да го поставиш прашањево, ептен се од помош https://www.facebook.com/groups/530119147175984/?ref=share
За таа возраст околу 600мл дневно би требало да пие, види запишувај по колку пие и ако е повеќе ќе му намалиш или еден подој или едно шишенце. Вака за комбинирано и доење и ад баш и не знам, бидејќи моето беше само на ад, на таа возраст пиеше по 90мл а пред спиење навечер 120мл му давав, 5 шишенца во 24 часа. А да исто и членката што ти одговорила, можеш и да прекинеш со капките бидејќи комбиотикот во себе содржи пробиотик, секако консултирај се со педијатар за ова, а можеш и во аптека да прашаш ќе ти кажат и они.
Мајки по колку ад млеко пијат вашите бебиња од една недела? Моето цица три четири пати во денот инаку му давам хип органик комбиотик 1. Пие по 60 мл на и тоа ретко на 3 часа повеќе е на 2 ипол часа. Незнам дали е малку многу ако може ваши искуства?
Можеш да го земеш тоа што му го давале во болница, јас со хип комбиотик 1 почнав и воопшто не му го сменив.
Дали има некоја од вас што дава ад тип HA? Бебево мое пие и повеќе од доволно млеко во 24ч за негови 2ипол месеци и пак слабо качува килажа, не знам што е проблемот. Педијатарот вика висок е па повеќе оди во должина отколку што се дебелее, генетски било демек, затоа има само 4,240кг. Ради тежината ни вакцина не му дадоа да прими.
Мајки ве молам да ми кажете колку ад треба да пие бебе од две недели. Сменив и млеко сега на аптамил е и една цица насабајле потоа само ад. И се ми се чини гладна е.
Hipp Combiotic 1 купив кога се роди бебе, по препорака од болница, но на ексклузивно доење сме од старт,само првиот ден еднаш се напи и толку. Да и го подарам на некоја мама по групи да пишувам, не знам колку е ок, дека отворено, рок до 16.1.2022. Што да му правам, ако знае некоја нека ме упати, во каша, во нешто да го искористам, на поголемо дете да давам или нема фајде?