Моето е 2 недели и не издржува 3 саати, и давам на 2 ипол саати по 60 и веќе планирам да и покачам на 90 само незнам колку ќе издржи 3-4 саати .... И со грчеви како сте вие? Ние имаме многу, не ни помагаат многу капките
Оф еве испи 70 од мене измолзено, бљуцна, испи допуна уште 30мл и одвај заспива. Грчеви не знам мислевме дека има многу ама испадна бил гладен, давам биогаја и еспумисан.
Во болница го ранеа подигнато, дома почнав во лежечка. Шише таму сакаше само на babynova, дома продолживме со avent.
И јас користам авент 0+, малце побрз проток имаат авент цуцлите ама мој совет ти е да го храниш во "седечка" т.н pbf техника и тоа да трае 15-20 минути за да осети дека е сито. Во спротивно само полни желудник и не осеќа ситост. Еве слика како тоа треба да изгледа.
Колку тежи? Јас лично претежно се водам по равенката која во темава многу пати е спомнувана, а тоа е: килограми поделено со 0.7 помножено со 100. На пример, доколку тежи 4200, би било: 4.2 / 0.7 = 6 × 100 = 600 мл. (за 24 часа). Ако даваш на 3 часа тоа би било по 75 мл. Не мора стриктно толку, зависи од бебето, ама одприлика толку. Ќе видиш ако му е малку, ќе зголемиш малце. Ако му е многу, ќе намалиш малку.
Моето навечер не се буди ич, заспива во 10 се буди во 8, денски пие по 130мл по 5-6 пати. Иначе како што пишала членката погоре, според килажа се одредува колку треба да пие во 24 часа, другото не е битно.
Мајки 30 дена е малата и сме на холе кравјо но неможе да се искакува цело време вриска педијатарот ни препиша ваја капки и да правам масажа на мешето но и тоа не помага е сега сакав да прашам дали е подобро да земам холе козјо и која е разликата од кравјо бидејки е дупло поскапо.
Запек има? Колку време не е какано? Не гледам причина да менуваш на козјо, тоа ако е алергично пример на кравји протеин.
На пробиотикот му треба време да почне да делува како што треба, некаде по две недели ќе има влијание и користете го секој ден се додека не почне да конзумира млечни производи. Дополнително вежби и масажа на стомаче. Возете точак, виткај му ги кон мешето секој ден по 10 пати и слично.
Читам на пакувањето на хип и се чудам за 3 и 4 недела 5 до 7 шишиња по 100мл, мојов запна да пие по 120мл на оброк инаку квиче цело време, многу му е знам, кочам. Моментално сме на комбинирано мајчино и допуна. Се одмолзувам бидејќи сакам да контролирам, развив мастит и малку качи последнава недела, значи малку цицал, плус на таа града однемав млеко, од друга молам 70мл, сега давам одмолзено и допуна хип и сака многу количински, затоа прашувам. Според килажата 3кг треба да пие многу помалку, затоа прашувам. Не ми е јасно, педијатар ми вели ако само цица колку сака и кога сака, ама не му стасува, па ајде ад. Многу недоумици имам околу ова.
Затоа пишав има огромна разлика при поспоро хранење и поисправена положба. Кутииве ад врска немаат, никој не се води по тоа. Мислам дека и цицање и плус 120мл е многу, ако е дохрана треба да биде многу помалку. А да, не секое плачење е глад, можеби е нешто друго како грчеви? Јас почнав скроз на ад откако бебево не само што не креваше ни грам, туку 3 недели губеше килажа.
Женчиња на кутијата од аптамил 2 пишува нелибод 6 месеци па нагоре....е сега пишува 3 оброка од 180мл. Дали тоа е затоа што остатокот од оброци се рачуна дека се цврста храна или? Дали е покалорично т.е. заситува повеќе или? Какво искуство имате?
Majki dali ima nekakov strajk na 5 i pol meseci Do pred edna nedela piese obroci i do 180 150 ml Sega preku den odbiva koga ke vidi sise bega place i ako pie pie po 120 ml na 3h 100 ili 90 ml Davam i vkusovi po nekolku lazici denes i dadov jabolko skoro celo tegle 120g go izede no mleko mnogu malce pie Na noke ne se budi za mleko ako se sluci samo ednas da dadam Dali ova so kolicinata ke se normalizira ili ednostavno ne saka poveke mleko Mi e strav da ne padne na kilaza veke 2 nedeli se boram so siseto Spodelete iskustva za ovoj period 5+++
Da ima, period e ke pomini.. Prvo smenav mleko mislev ne go saka, na kraj smenav I drugo shishe I cucla paa veke so niv pocna da pie bez problem.. Mislam deka e nekoj skok, period.. Bitno pominuva,jss ostanav bez nervi toj period koga go odbivase mlekoto.. majka isto mozi da e I zapce nas bash koga najmnogu go odbivase mlekoto izleze po 2 nedeli zapce. Malata e 6++.
Девојки, дали ако шишето веќе направено не го испие после можам да го дадам? Или да го фрлам? Дали треба да го притоплам?