Препораките се два часа може на собна температура ако не е започнато пиењето, а доколку е започнато во тек од еден час треба да се искористи. Не се притоплува. Во случај ако не е почнато хранењето можеш да го ставиш во фрижидер и да го искористиш во рок од 24 часа.
Moeto nekogas ne go dopiva celo mlekce napraveno posle 20min od koga e napraveno ne mu go davam go frlam ako treba drugo mu pravam. Sepak ti si znaes
Мајки прв пат сега на 5 месеци ќе и давам ад дохрана на ќерка ми. Кажете ми млеко направено во шише колку време може да стои?
Ако е почнато со пиење макс 1 саат, ако не е 2 саати на собна макс. Ако не е почнато исто така може да се стави вп фрижидер и така да стои 24ч.
Добар ден. Сакам да ве прашам бебе е родено со тежина 3450 испуштени со 3200 и додека беше на ексклузивно доење дигаше по 50гр на ден. Одеднаш снемав млеко и беше само на адаптирано Аптамил 1 околу 2 недели и не ми ја пиеше препорачаната доза т.е оброците и беа макс 50мл а дигаше на килажа по 20гр на ден. По консултација со педијатар сменив хип комбиотик од 03.01.2022 го давам него но повторно не ги пие препорачаните дози и повторно едвај става по 20гр на ден. Не знам што да правам а бебе има 2 месеци и пол месеци (11 недели )и има тежина 5.100. Оброците во рок од 24 часа се максимум 500мл. Извинете на долгиот пост но не знам каде грешам. А не напоменав дека родена должина и беше 48цм а сега е долга 60цм.
Моево е 3ипол месеци, пие по 700мл во 24ч, а има 5 кила. Не знам ти колку мислиш дека треба да е, мислам супер е килажата. Моево повеќе во висина оди, роден е 51см а сега е 65см и педијатарот рече супер е, гени се во прашање и не мора да биде буцко. Си имаат они скала за мин и макс. Иначе сеа пишав и во друга тема, пробај со друго шише, поладно или потопло млеко, во полусон, со шетање, за да внесува минимум 500мл на ден.
Овие математики на ден колку качува ги правеа во Ремедика педијатрите и да ти кажам многу ме изнервираја со тоа и престанав да одам. Гледај да даваш АД на 3 часа, колку испие толку, не се замарај. Мојава повеќе од 700 мл не испила на ден и тоа кога имаше 5 месеци и само на АД беше. Континуирано цела година качува од 400 до 700 грама дури и после 6 месеци. Веќе има година и пак е тука. На 6 месеци треба да дуплира килажа, на 12 месеци трипати повеќе од родилната. Тоа што пишува на кутијата е крајно небитно, ако се водиш по тоа само нерви ќе изгубиш. Гледај по бебе како му одговара. Ако ти испие две флашички едно по друго 50 мл, следната дај му 65.
Zdravo moeto bebe e 3 meseci i jadi po 400 nekogas 500 ad mleko na 24 casa i po malce na doenje dali e normalno za taa vozrast
Епа да, зависи колку доење. Јас и сега 2 пати во денот го дојам ама знам дека скоро и да немам млеко па затоа педијатарот така ме советуваше. Ама ако бебето вака си напредува топ, тогаш таман му е и 400-500
@nevermet18 мислам ти пишување дека после 4ти скок одбива млекце. Почна пак да пие, како успеа да го натераш. Ќерка ми мора да пие како дохрана, за жива глава не сака. Со се пробав, шише, шприц, чашка, лажичка, а го осети плука одма . Пробав Бејби Лав, Нан, Холе, ниедно не го сака.
Не сум јас, ние сме само на мајчино. Еден период му нудев АД бидејќи имав обврски и мораше да го чуваат, ама не прифати ни АД ни измолзено, ме чекаше да си дојдам... Затоа мораше да најдам начин да сум тука за доење. Ама не беше тоа за време на скок. Ако не прифати уште малце ќе почнете со цврста храна според мене, ама сепак консултирај се со педијатар. Можеби Наташа доење со љубов на инстаграм може да ти даде некој совет.
Zdravo majki. Kolku ad pijat vasite na 5 meseci? Ednas ili dva pati cica vo denot ama nemozime uste red da fatime so mlekoto. Nekogas pie 150ml nekogas 60. Haos sme
Почнав со цврста секако пред 4 дена. Педијатарот рече да и бутам и ад дека е слабичка. Ај здравје во каша ќе и го ставам
И јас така ставам во каша. Ама 30мл оже да ставам дека толку јаде. Па и плус 30 мл се нешто нели! Си се тешам
Zdravo majki, Od pocetok sme na Aptamil 1 , no poslednite 2 nedeli mnogu go povraka duri i gusto povraka. Dali nekoja majka se soocila so ovoj problem i dali da smenam na Aptamil AR? Da napomenam deka probav da davam i pomalku AD i na poveke sati(3-4) i povtorno isto
Колку месеци е мајка? Мојата така го повраќаше кога имаше 4-5 месеци и густо како лигаво беше и на крај испадна дека биле шлајмови. Кога ќе поврати на лигавче види дали е како лигаво, ако е значи се шлајмови.