3+ sme. Pa nekogas ligavo nekogas e bas kako sirenje, a znae nekogas i da mirisa loso. A resenie za slajmovite?
Toplam voda do stepen na vrienje i ja cuvam vo termos ,ako prvoto e vobtopla narednite se so pomlaka voda bidejki termosot oladuva posle dva tri saati. Ubavo go protresuvam siseto koga pravam
Нема решение за нив, добро е ако ги повраќаат. Може и да го повраќа ако му е многу или ако не може убаво да го свари. Не се секирај, не мењавај млеко, ќе престане да го повраќа.
979 denari kaj mene go jadi za 7 dena 2 meseci e a kaj neki apteki na ramnoto 1000den na pr vo zegin ovie sto se pogilemi i brendirani e 1000den
Бебе 6++ веќе 2 месеци ад пие со молење и плачки и тоа многу малку. Пие аптамил. Консултиран е педијатар за промена на млеко, одговор дека исто ќе биде и со друго млеко. Последните 2 месеци става 450-500 грама месечно. Претходно се дереше од плачење за млеко а сега воопшто не бара. Искуства?
Ако успееш да дадеш кажи совет. Ќерка ми никако не можеме да ја прелажеме. Денес дури ми го осети во тиква и уста нејкеше да отвори после тоа.
Вие бевте на доење претходно ако не се лажам?! Шо е најинтересно првите 3-4 месеци беше ненаситна. А сега 100 мл ги пие 1 час. Хорор беше во комбинација со 4 скок. Скокот помина, еве не пред нов, а кај нас ништо не се смени.
Само доење 5 месеци. Од 4ти скок навака се ја интересира освен јадење. А фати да цица, само се тегне, гледа, што, како. Никогаш не е гладна. Задниов месец само 300гр качи и ми рече педијатарот да и давам и АД. Ама иди научи бебе од 5 месеци на АД. Ме предупреди дека многу тешко ќе биде. Она на син му му пасирал банана во млекото, така го сакал. Па сеа тоа ќе правам само да и воведам банана прво.
Од аптамил на бебелан искуства?аптамилот подолг период не ми го пие. Па по низа убедувања добив амин да го сменам. Бебелан лакта и алимента гледам на нет има. Што е разликата? Од каде да земам?
Здраво мајки, малата е 4 месеци пие адаптирано млеко, за да и ги дадам сите потребни милилитри еднаш ја будам преку ноќ. Ме интересира дали целата потребна доза ја давате преку ден или ги будите преку ноќ.
Зошто баш бебелан? Вака што имам читано искуства бејбилав го препорачуваат, или од мое искуство Holle кравјо. И двете не се скапи. Бтв имам другарка со сличен проблем како твојов, ми вика не е чудо што нејќе мојава бебеланов да го пие, многу лошо ми мириса, откако смени на NAN се препороди, бебето пак почна да си сака млекце
Јас само преку ден, не го будам ич навечер. Си напредува и пие доволно преку ден, не гледам потреба да го будам. 3+++ сме.