Не е точно вака ко што мериш, премногу концентрирано е на толку вода 5 дозерки да ставаш. Значи вода до 120 рамно и додаваш 4 рамни дозерки, или вода до 150мл и 5 рамни дозерки. А тече од устата ако скроз го навалуваш шишето и ако пие во легната положба.
Значи и од тоа што така и давам може да има сега поизразени грчеви? Вервај до сега никаков проблем немавме со тоа 4+ е, биогаја и давам матичната ми препорача да ги заменам за ваја, дали и/му даваш вода на твоето?
Да, можно е, неточни мерки можат да направат проблем со мешето, а исто така и положбата, да не голта и воздух многу. Не давам вода, рано е, дури кога ќе почне со цврста храна планирам. Сега млекцево е и така 80% вода, нема потреба. Исто не давам и пробиотик пошто во ова ад што го давам (Холе) веќе има во составот и така дуплиран му правеше запек, ѕирни на пакувањето и ти. Не знам дали сега на 4+ можат допрва да се појават грчеви, ама не се секирај, поправи го ова што ти пишав и се ќе биде океј.
Здраво мамички, ние сме 7+ и досега користевме Бебелан ад млеко. Сакам да сменам на Бејбилов, па ако може некој да ми лаже искуства од Бејбилов, дали сте задоволни? Фала
Majki bebe ke pravi za nekoj den 7 meseci. Na Bebelan sme. Si jade i kasički. Vase mislenje, koga da prestanam so adaptirano? Na prvata kerkička i davav do 14 meseci, bese na Aptamil. Nekako ne mi se prekinuva, i ako bi prekinala sto bi davala, voopsto ne mi se dava tetrapak. Postarata kerkička pie kozjo, domasno
АД минимум до 1 година се дава, во него има се што треба за бебе. Во тетрапак нема ништо корисно за 7 месечно бебе на кое сепак ад му е главна исхрана. https://www.webmd.com/parenting/baby/cows-milk-for-babies
Ако не ти претставува финансиски проблем нема зошто да прекинеш. Мојава има 1год и планирам да биде на АД до 2. Плус навечер се буди кај 4 -5 сабајле и полесно ми е да и дадам АД отколку тетрапак. Не ја топлам водата за АД, користам на собна температура, тетрапак би морала да го стоплам а и не гледам никаков бенефит од тетрапак млеко.
Mojata ne go saka bas, go kombiniram so aptamil obicnoto, Go zemav najmnogu za kakanje i moram da kazam deka i pomaga
Ние користевме хип комбиотик првите 2 месеци па после сменивме бејбилав Презадоволна сум, бебето напредуваше дури повеќе од бејбилавот Сега сме 8 месеци и сме на 2ка Цената му е пониска,пред 1 недела имаше попуст 50% дм на млекото бидејки краен рок му беше април па си земав на пола цена за цел месец
Имам 5, 3 големи и 2 мали, сите се авент ама ги користам само цуцлите од малите (0+ заради помал проток).
Мојата е 3.5 месеци и пие уште од цуцлите 2ка што одеа со шишињата 1м. Купив и цуцли 3м+ но многу се засркнуваше и се вратив на 2ката.
Моите пијат од медела малите од 150 мл од раѓање до ден денес имаат 16 месеци. Тие да ти биле за измолзено мајчино ама не сам знајала и си тераме