Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. АнеАце

АнеАце Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    606
    Мајки што мислите за бејби лав млекото? Сакам да го сменам аптамилот. Уште пред еден месец земав а уште не сум го отворила да пробам. Се ме страв да не напредува убаво од него.

2. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    522
    Имаа многу грчеви на почеток, може и до шишето беше ама додека се едуцирам пораснаа :D

3. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    522
    Имаш доста мислења за бејбилав млекото. Само често го снемува од полици поради менување состав или амбалажа. Некоја бројка знае доста често подолго време да ја снема.

На АнеАце му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nancy27*

Nancy27* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    129
    Јас
    Јas imam kolekcija od shishinja
    4 chico, 2 Golemi, 2 mali
    4 Avent, 2 anti colic, 2 natural
    1 tomy teepy
    1 dr Browns
    1 babylove
    Inaku naj zadovolna sum od Avent i dr Browns.

На TanyaClover и Sonchulka им се допаѓа ова.
  5. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    423
    Од сите шишенца пие? Јас имам авент натурал и тие ги сака и едно антиколк со жирафа и тоа не го сака има побрз проток.

6. Nancy27*

Nancy27* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    129
    Инаку имам близнаци и скоро сите ги користиме Чико ги користам за чај, авент малите за вода, едниот пие млеко од др броунс, другиот од Авент натурал. Имам и од twistshake od Еурофарм, ама и тоа не го сакаат.

7. Nancy27*

Nancy27* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    129
    Видов и јас во ДМ дека Бејбилов 2ка е на пола цена, бидејќи рокот му е при крај, ама некако ми е шубе да давам на бебе млеко на кое рокот му е при крај.

8. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.740
    Сите такви производи имаат најмалку продолжен рок уште месец дена.

На Lea.Messi, Nancy27* и doubleinfinity им се допаѓа ова.
  9. Anculce

Anculce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    91
    Zdravo majki vestackoto mleko znam deka se pravi so prevriena voda, ama od koga ke go napravam dali mozi da mu se dava na bebeto ladno ili mora vodata da e 30° ?

На Sonchulka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    423
    Јас не вријам вода, затоплувам и ставам во термос, кога ја спремам разладувам со вода од фрижидер. Користам флаширана Ладна вода.

11. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    423
    Јас од бебелан преминав на бејбилав директно и веднаш го прифати. Супер напредува и економично е во споредба со другите млека. Го пробувам и јас често и баш е добро на вкус, сладуњаво. А бебланот многу лош мирис имаше...

На Nancy27* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.740
    Немаш потреба од превривање на вода. Користи флаширана за бебиња. До кај 8 месеци јас користев Nera Critis ,за бебиња од Зегин. 9 литри околу 250 ден. Малку ќе ја стоплиш и ќе го направиш млекото. После 8 месеци се префрлив на обичната Nera Critis, дури и престанав да го топлам, на собна температура давам. Реално температура на млекото зависи бебето како ја сака, само да не биде потопла од 37-38 степени.

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.775
    Женски бебе веќе два дена ич не сака да пие млеко, ќе испие пример 50мл и после тоа ми го трга шишето со раце, не отвора уста, не сака никако.
    Не е дека нема апетит, каши си јаде нормално, чај пие, не плаче за да мислам дека нешто го боли, мирен е и расположен, млекото му е истото како и секогаш и никогаш до сега не одбивал да пие, ниту кога бил претходно најаден со каша. Ама сега два дена никако не го сака. Што може да биде?
    Инаку има 7 месеци, за две недели 8.

14. Nancy27*

Nancy27* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    129
    И јас ја користам нера критис бејби, знам дека пишува дека немора да се преврива, ама јас ја вријам и ја ставам дел во термос, а другиот дел во ѓезвето ја оставам да се лади и потоа само ги мешам. Инаку син ми го пие поладно млекото, ако е топло не го пие.

15. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.216
    И моето сака млеко на собна температура...ако е топло го плука..и од кога е роден топлам вода во термос колку да е млака, туривам прашок и мешам..никогаш не сум го правела по упатство па порасна и така :$

16. Anculce

Anculce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    91
    Zdravo majki bebto ima edna nedela ama celata se vitka so nodzinjata placi se pocrvenuva inace jas se izmolzuvaj denes imav okolu 140ml ama toa normalno ne i go dadov naednas,ama mislam deka moeto mleko ne i drzi bas pa zatoa mora da nadohnadam so vestacko Novalac 1 site ovoe dena si imase eden red i za jadenje spienje kapenje vo satite ama denes epten se vitka so nodzinjata se stega pocrvenva celata placii probav so waya kapki ne i pomagaat se javiv da prasam bidejki uste ne sme pojdeni na kontrola poso ni rekoja po 2ve nedeli doktorkata mi rece da ne mu davas waya poso vo mlekoto imalo probiotik i mi rece da zemam espumisan l gi zedov sega dali mozi da i se dadat so lajce ili pa mora da se mesaat so mlekoto po 25 kapki

17. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    4.487
    Majcinoto mleko e pobrzo svarlivo od vestackoto so e normalno , so nozete najverojatno se grcevi, I sekoe bebe gi ima . Ako imas majcino nemas potreba od ad.. Iskreno da imav mleko nikogas nemase da davam ad. Nemozis da baras red na 1 nedelno bebe toa postojano ke menuva. Pocesto na grada I ke bidi super I za bebe I za tebe.

На tina2018, Anculce и unearthlysarah им се допаѓа ова.
  18. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    Директно се даваат еспумисанот, не во млекото. А како знаеш дека не го држи твоето млеко? Нормално е да бара нон стоп да цица, јас не би давала ад уште одма, поготово ако уште не го мереле за да се види напредок и ако полни пелени.

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lilyen

lilyen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2019
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    334
    Како што ти кажаа членките и јас сум на истото мислење. Не давај АД кога имаш твое млеко дури ако има грчеви како што кажуваш уште потешко му е од тоа млеко. Ти си супер толку кога можеш и да измолзиш јас најмногу 60тина мл имам ама незначи дека нема млеко напротив бебе си цица и си напредува. Ставај го и почесто на града тамам и ќе си се смирува додека има грчеви. Само доверба во себи си и со доењето и супер ќе си терате.

На tina2018, unearthlysarah и Kaja991 им се допаѓа ова.
  20. Anculce

Anculce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    91
    Vestacko davam bidejki sega imam mleko ama nemam pupki niv gi nema i pokraj toa tegnenje so pumpata