Vaka sega primer sega se izmolzuvam ii imam poveke posle nekolku sati imam mn malcee a pupki nemam voopsto,uste koga bev na bolnica ja klavav na grada ama nema na so da fati samo se lazi bidejki pupkite mi se skros ramni i toa so go molzam mu go davam normalno ama posle koga ke bara jas nemam mlekoo i jas mora da mu dadam vestacko znaci koga imam mleko mu davam od moeto aa koga nemam mora da mu dadam vestacko
Купи силиконски пупки. Со нив ќе ги извлече бебето твоите. Јас да можев да измолзам 140 мл не би помислила на АД. Максимум што сум извлекла е 15мл. Префрли се во темата за доење таму има поискусни во однос на тоа. Сега не трошиш многу за АД мало ти е бебето, ама за месец дена една кутија ќе ти биде 2 -3 дена. Имаш млеко искористи го тоа.
Ти мајка млеко имаш чим молзиш 140 за недела старо бебе. Доени бебиња од 1 недела јадат на 2ч. Не молзи од еднаш 140 ако мислиш дека после неможеш да се измолзиш за да му дадеш и така 140 нема шанси да ги испие. Колку му даваш дохрана 60мл? Толку молзи. Земи силиконски нека цица, одма после тоа измолзи пример 60 и одма дај му, за 2ч пак исто. Има 5-6 мочани пелени? Тогаш дехидрирано не е. За 1 недела појди на мерење, ако качило килажа па и минимално на прав пат си. И ако ти се вовлечени и со силиконска ако не фати сепак имаш млеко измолзи и дај му. Молзено на собна темп 4ч стои, во плитко во фрижидер јас 1 ден ги чував, друго замрзнувај ако остане.
Каква столица имаат вашите бебиња на 3.5 -4 месеци? На малата деновиве и е доста густа столицата, како да не се празни скрос. Почнав поактивно да давам чајче на бекутан од анасон а пробиотик давам секој ден. Ако имате некој совет пишете ми плис.
Пробај со силиконски брадавици. Викаш дека не му го даваш целото 140мл, дај го покасно. Со 140мл јас не мислам дека ти немаш млеко. Со моиве 15-20мл мислам дека немам Или не молзи наеднаш 140мл. Измолзи еве не знам 50мл, ако сака уште пак измолзи. Така нема да молзиш наеднаш. Молзеното стои до 4 часа на собна температура. Бебето е мало, ќе сака млеко на 2 саати, таман ќе можеш мајчино молзено да даваш Пробај неколку варијанти, не мора одма АД. Јас у овие 2 месеци цел ден да молзам нема да измолзам 140мл...
Ако некоја мајка се префрлила од hipp organic на hipp combiotic да ми каже дали има драстична разлика меѓу нив и како ја има прифатено бебето промената на млекото?
Majki so imate vovedeno 2 obroka po kolku ml ad pijat vasite bebenca kako vie raspored Dali izmegu obroci nudite ad
Јас периодов давам 5 млекца по 210 мл на 24 часа. Имам за воведување уште 3-4 намирници, па после се надевам ќе воведам 1 оброк појадок. Планот ми е со секој воведен оброк да тргам едно млеко, на крај да останат само 2 млека, едно по станување, едно пред легнување, помеѓу појадок, ручек и вечера. Дали така е правилно?
Нема правило бебе ќе ти каже. Ако се најаде со оброк нема да сака млеко. Во принцип да, еден оброк едно млеко помалку. Еве сега мојава е со 3 оброци и 3 млека од 120 до 150 мл, некад и 4то ама ретко. Не давам ужина млеко и давам да и дадам нешто ужинка како овошје сигурно нема да сака млеко.
Веќе година е , ама тераме вака со 3 оброка од 10 месеци некаде. Млеко сабајле рано, после доручек кај 9-10, млеко кај 12, спиење, ручек кај 2-3 , нешто глупости после тоа како бисквити, смоки од тие пченкарните, вечера околу 6 , кај 7 млеко и на спиење. Ако се разбуди ноќта и давам пак млеко, ако не сабајле. Во градинка кога е наместо второто млеко има ручек, ужинка , па после млеко и давам околу 3, вечера , па пак млеко. Кога почна да јаде на 6 и пол месеци голема тегличка сметав дека и е доручек и еден оброк млеко дека и менува. Инаку до тогаш ако изедеше мала тегличка и нудев млеко после еден час.
Ние сме 7+ и веќе 2 месеца малку пие млеко. Почнав со доручек мала тегличка јаде. Ама ако кас не и понудам млеко после тоа она не бара. И тоа после 3 саата и давам млеко. Чудно бебе. Првите месеци многу пиеше. Така да не знам што ќе се прави...веќе и воведувам и ручек. А со тоа 2 млека и отпаѓаат. И и излегуваат 3 млека заедно со ноќното. Се на се 300 мл. Малку е.
Majki, koe AD mleko e najblizu do majcinoto, i najprifateno od doencinja? I dokolku moze nekoja od vas da mi dade soveti za nacin na podgotovka (znam deka pisuva na pakovanjeto, no sepak od praksa) Isto i za sisenca koi se najprifateni i najslicni kako gradite. Bebe do sega samo 2 pati ima pieno molzeno mlekce od sise na nuk, plasticno, so cucle 0-6 meseci.
Сите ад се скоро исти во составот, ниедно не е повеќе блиску до мајчино од друго. Најприфатено исто така нема, се зависи од бебето. Зависи колкаво е и дали му треба обична или специфична формула (хипоалергена, комфорт, и тн) ама тоа најдобро со педијатар. Секое ад се дозира исто - 1 рамна дозерка на 30мл вода. Пример ако правиш 120мл, додаваш 4 дозерки. На секое пакување пишува точно за температурата на водата. Јас користам вода за бебиња од аптека, ја топлам во кетлер (ептен е практичен). Готово ад се дава во рок од 2ч, а ако бебето пиело од него во рок од 1ч, во спротивно фрлаш. Можеш и однапред да спремиш млеко и одма во фрижидер шишињата, така стојат 24ч макс. Начин на хранење со шише по pbf техника, поготово ако бебето сакаш да го задржиш на доење, барај на јутуб видеа како тоа изгледа. За шише би ти препорачала некое со спор проток, пример др браунс, мам, авент 0+ или медела калма, пак за да не се одбие од цицање. Можеш да побараш помош од лактациски консултант, побарај доење со љубов на инстаграм или да ја исконтактираш Јасна, пиши ми ако сакаш ќе ти дадам број.