Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    30.120
    На vericaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Може да е зелена ради железото у млекото не значи дека не му одговара или дека е гладно. Ако само ради тоа сакаш да смениш не мораш

На Snowflake97, unearthlysarah и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  3. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.421
    Допаѓања:
    5.105
    Дали некој знае точна информација дали Аптамил ПРЕ има во Македонија? значи не прематур, туку ПРЕ

4. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.193
    Допаѓања:
    3.964
    Дечки, бебе има 2 мес, му давав аптамил, сега цица + пие козјо за бебиња. Столицата му се регулираше ама сега па ептен кака по 3 пати на ден. Мислам дека е од козјото. Дали да го вратам на аптамил? Има некој искуство?

5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.640
    Допаѓања:
    174.999
    Леле исто беше и кај моето.
    Плус и повраќаше многу.
    Сега со бејби лав немаме никаква мака.

Јас имам кец за следните два месеци. Мислев дека со влегување во 6ти месец се почнува со 2ка па земав само за до 5 полни.
    Ако не добијат кец до тогаш веројатно ќе го заменам со Хумана или па ќе понудам двојка:wasntme:.
    Ич не ми се мења така ама тоа е.

Некои не можат на секој четврти ден да возат по 100 км за да купуваат млеко за млеко.

@tina2018 моето регулар си кака по 3 пати на ден.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.193
    Допаѓања:
    3.964
    Знам дека е нормално да кака почесто ама реков да не е до козјото. Како и да е, ќе намалам на 4 пати на 24 саата па ќе видам дали бебе ќе издржи со цицање само. Плаче по шишето, морам да му докажувам дека е празно.

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.640
    Допаѓања:
    174.999
    Ооо златното:l:
    А зошто почна козјо да даваш?
    И мене педијатарот ми го понуди како опција ако не ми му одговараше бејби л.

8. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.193
    Допаѓања:
    3.964
    Неам појма, доктор предложи. Како најблиско до мајчино. Имаше грчеви, плачеше, не какаше. Сега си кака ама се мислам да не е многу тоа зашто нема ништо да задржи иначе си качува сега тежина, навечер се буди 2 пати за јадење, прво цица па млеко. Сакам да го намалам, ама моиве дома ме тераат да му давам, као моето било слабо што ти знам. Ќе му давам само кога ќе ми треба некој да го нарани и толку. Скапо е мајката, 400гр цена колку за 800гр аптамил. Мада му давам најмала доза за да цица. Ама цело тоа спремање, шишиња, греење вода ми е мачно. А дете бара, тоа ми најмачно. Не беше така со аптамилот. Си пиеше најнормално, сега како чоколатце му е, нема доста.

9. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.421
    Допаѓања:
    5.105
    Јас сум презадоволна од Бејби лавот…а со Хип почнавме и прво ми беше страв да сменам во друго, а плус во мојот град ДМ немаше…а не сакав да ги терам да ми носат од други градови…па конечно кога отворија ние имавме 6 месеци…1 давав малку само две недели некаде до 6 и пол месеци и после сменав на 2ка…па после случајно видов и 3ка имало, за од 10 месеци натака ама јас почнав да давам после 1 година (facepalm)

Иначе кај нас повеќето педијатри препорачуваат промена на бројки, додека во странство не…пример имам роднина во Германија, таму почнале со ПРЕ и нема менување, евентуално ако многу пие па очигледно е дека не му е доволно

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    30.120
    Мајка остај ги бе твојте дома. Мене мајка ми за детево уште од прв ден ми збореше да му давам дохрана. Јас се изнафорсирав да цица ама не бива. Еве веќе скроз снемав млеко, ама ако ти сметаш дека можеш да си средиш само да цица терај си така. А премачно ми е ова со шишињава у пм. Ова моево па не сака топло, го плука, само на собна температура пие. 100 пати пробав, не сака и не сака :?::smirk:

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.193
    Допаѓања:
    3.964
    Значи сите деца си имаат свои хирови, ако, нека се живи и здрави. Јас сега дадов да цица, си цица по 1 саат, ама не му дадов дохрана прееска. Сега ќе му дадам за да спие, па на 6 саата.

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    2.678
    600 gr околу 550 мислам беше

На Sonchulka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nancy27*

Nancy27* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    129
    Dali nekoja majka koristi NAN mleko I dali ste zadovolni?

14. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Nas vo bolnica bi dadoa nan opti pro 1 i prodolzivme doma so toa, za zal ne ni odgovarase ama pominaa 3 meseci dodeka go smenime, taa povrakjase celi mlazovi, imase bolki, bolno podrignuvase, na kraj stana nepodnoslovo, sekoe jadenje horor bese! Smenivme so anti refluks beter ispadna, kako lepak gusto, nesakase da go pie, ne techese od cucli kupivme milion cucli novi. Na kraj maz mi guglase i najde edno bio mleko kravjo, od Holandija go naracuvame oti ne sme vo Mk, se preporodi deteto, ne refluks mu bilo ni nisto ednostavno toa nan opti pro ne bilo za nas. Sekoe dete e razlicno mislam deka teshko vaka bez da probate na svoe dete da znaete kakvo e mlekoto.

На unearthlysarah и Nancy27* им се допаѓа ова.
  15. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.206
    Мајки, за бебе од 7 месеци шо бројка би требало, 1ца ли? Изгледа ќе морам да му воведам и АД, ми излегоа многу обврски, ќе мора да го оставам на чување. И кое е најдобро? Пробавме со Аптамил кога беше помал, никако не го прифати, седеше гладен, ме чекаше додека да дојдам...

16. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    30.120
    Јас не бев задоволна. Бебето не ми го прифати, повраќаше цело време и цело време беше гладна.

На Viki2021 и Nancy27* им се допаѓа ова.
  17. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    1.663
    Obicno do 6 meseci se 1 posle 6 meseci e 2. Imas razni AD koe e njakdobro zavisi kako ke navikne deteto moeto vo bolnica mi dadoa HIPP organic Combiotic I toa si prodolzivme.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Мајки ние денес 4++ не дтавија на адаптирано и купив хип органик комбиотик. Беба несака да го јаде плука, шишенцето го мава и врти со главата кога ќе и понудам. Бара цицка, арно ама не и е доволно гладна е уште такада мора да го прифати довет некој?

19. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    422
    Пробај со шприц.

20. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на: