Навечер не се буди за млеко или се буди еднаш накај 4-5 и тогаш исто 120 му давам. Спремам се пред спиење во кујна за да го направам одма ноќта кога ќе станам.
На аптамил комфорт сме, на паковањето пиши дека 90мл вода плус 3 дозерки е 100мл формула. Прашањето ми е на пример дали за 120мл формула ставате 100мл вода плус 4 дозерки,оти 120мл вода плус дозерките иде 140мл.
Формулата се прави како што си пишува на упатството. На 120 мл вода се ставаат 4 дозерки формула и се добива 135 мл млеко. На 150 мл пет дозерки итн.
Ќе направиш според упатството, скоро кај сите млека дозирањето е 30мл вода + 1 дозерка прав. Ако треба да пие бебето 120мл, ќе си направиш 120мл + 4 дозерки и нема да му го дадеш цело шише да го испие. Никако правење твои математики за мешање прав и вода.
На 9 месеци колку пати АД на ден по колку мл? Ако не јаде храна да дадам пак АД? Ако не го пие одма колку време може да стои ?
Има некое доено бебе 8 мес, што прифатило АД и кое АД? Втор обид после 3 мес, нејќе и нејќе. Значи се што ќе и дадам јаде, јогурт пие, кис млеко срка од канче ама АД нејќе да види. Што е проблемот со млеково?
Ама не е проблем од шише да пие. Си пие вода без проблем. До сега ги нејќе Холе, Аптимил, Бејбилав, Нан, Хип сега го земав, го нејќе. Немам памет што да правам, што толку одбивност кон АД
Кравјото не е замена за доење Затоа викам од чаша да пробаш, може така ќе сака. И секој ден нуди по малце, треба време да се навикне. Евентуално со ванила да пробаш да додадеш, поблаго и повкусно да и дојде па може така ќе прифати.
Моето пие еднаш преку ден и насабајле и навечер АД И 3 оброци има Ако ептен нешто не му се свиѓа а ме мрзи да му направам др нешто знам пак млеко да му дадам или нешто млечно Најмногу 1 саат може да стои ако не го испие
@BabyGirl10 Заради составот. Што има хранливо во кравјото во споредба со адаптираното? Да, ќе утепа глад ама не е ни приближно исто, тоа ми беше поентата.
Probajte vo mlekoto da stavite vanila stapcinja na doenjte bebinja ne im se dopagja vkusot na AD i zatoa go odbiva