Педијатарот ми кажа дека сите ад можат да стоат максимум еден саат ако не е пиено од млекото Иначе на мојава 90мл и беше мисловна именка тоа време. Сега има 5 месеци и пие 150мл, едвај. Со молење, со вртење на сите страни, со буткање на шише, со се шо може.
Здраво.Моето бебе има 2 месеци и е на АД млеко.На почетокот ја згрешивме со растварањето и во понеделникот беше на родилната тежина. Неделава и даваме по 90мл млеко но сега почна да се буди на 2 саати.Дали смеам да и давам 120мл? На Холе млеко е.Има некој искуство со него?
На таа тежина е доволно количина на млеко, но ако мислиш дека му е малку пробај со поголема количина 120+4 дозерки да видиш дали ќе ги пие и колку време ќе го држи. Но немој сите оброци да ги правиш толку големи, пробај со 1. Педијатарот што те советуваше? Ти како му дозираше до сега што викаш дека погрешно сте дозирале?
Rastvarav 1 lazica na 90ml I posle naglo 3 lazici koa mu dadov ispovrati ama sea se navikna.ama denes pocna da mi stanuva na 2h. A kolku vkupno ml treba da pijat vo vtor mesec? Ili toa od tezinata zavisi.Trrba da go nosam za 2 nedeli pak da go merat.ne sum ja prasala uste pedijatarkata
Пробај со 120мл и ке знајш дали се буди оти е гладно. Ако испие ок, ако не ке истуриш. Керками од 3 месеци почна со 120мл. Ама секое бебе е своја приказна.
Од тежината зависи. Тебе не ти качувало на тежина бидејќи пиело разредено млеко. Не му зголемувај милилитража, давај му правилно дозирани 90мл+3 дозерки. Тоа што станува може да е од скок, да го боли меше, да му се зголемува прозорецот на будност и слично. Не значи дека е гладно. Милилитрите обично ги сметаат тежина*150 што значи 525мл треба да пие твоето.
Не, сакам да кажам дека секое бебе е различно. Мојата тогаш повеќе од 60мл не сакаше да види, а не па да пие. Според тежината види колку дневно треба да внесува ( мада кај нас ни тоа не беше репер ). Ако дава знаци на гладно, зголеми му доза и ќе видиш дали му е малку
Претходна недела во капитол во тој имаше само 1 и пре Во веро бев јас 2ка и 3ка имаше Ако не најдеш пиши им на фб ќе ти дадат информација кај има 1
Значи браво мама. Прв пат бебе да ми испие ад. Језда 30мл ама прв пат се случува ова. Обично нејќеше да види ад, при прва голтка. Го пробав и јас, стварно Бебеланов го нема оној вкус на ад. Фала за препорака
Мајки здраво. Пишував поодамна во темава пред некој месец кога почнавме на комбинирано ад и цицање. Нема кое млеко не го пробав тогаш бебе не сакаше да прифати единствено што ми прифати беше бејбилов. Е сега бејбилов нема. Значи мора да пие нешто друго. Од сабајле од 6 како е станата испи 60мл млеко што за неа е премалку има 6+ . Земав хип органик комбиоти. Да е еден ден ќе се издржи ама мора да пропие некое млеко Искуства и довети би ми биле од голема помош. Ви благодарам