Пред еден месец давав дохрана Холе кравјо и беше супер прифатено, вчера пак почнавме со дохрана исто холе ама почна да повраќа млазови. Што мислите дека е?
Може ли некоја мајка упатството од бејби лав 1 д ми го сликне, го купив но цело е изместено неможам да го прочитам а прв пат ќе даваме да знам колку треба фалаа
Исто е за сите, 1 рамна дозерка на 30мл вода. Прво вода, потоа прав. А количински не е битно упатството тоа го пишуваат без потреба, секое бебе е индивидуално. Колкаво е бебето и дали цица или е само на ад е важно.
Ама моето само цица, ад ќе и дадам да пробам дали ќе го пие пошто имам потреба да ја оставам на некој саат и немам претстава која количина да и ја спремам за 2м бебе
Zdravo majki dali moze da spodelite iskustvo so nan ad mleko. Bebuska mi e eden mesec celo vreme sme na ad mleko nan go prifati super, no sega kaka na 4 dena i mnogu se maci. Sakam da go smenam pa ako moze da spodelite iskustva so drugo ad mleko
Мене нан не ми го прифати добро, не сакаше ни да го пие. Сменивме на хип, исто. На крај бебелан го бендиса
Женски, педијатарот ми кажа дека може да се префрламе д хип комбиотик 1 на 2ка. Направивме 6месеци. Како иде префрлањето? Постепено или ?
Здраво мамички до понеделникот бевме само на доење но бебушот ми беше нервозен како млекото да ми намале па со консултации од педијатар почнав да давам hipp organic combiotic навечер по 180мл да го држи повеќе но бебуш почна на секој час навечер да ми станува и по 5мин на цице и презаспива за некој ден полниме 4м на жешкото почнав и по малку водичка да давам Секој совет добредојден ☺️
Спреми го млекото, стави го да цица, па одма дај му шише кога ќе видиш дека не цица веќе, а пред да заспие. Јас давам 2 х100, еднаш во 11, еднаш во 19. Се буди еднаш во 2, па после сабајле пак. Денес сме 4 мес.