Nie se prefrlivme direktno da 2, nemase nikakov problem, sega najdovme edno uste podobro, pozdravo mleko i eve sabajlevo od nego pocnav da i davam direkt bez postepeno pa ke vidime kako ke bide...jas ne sum za taa filozofija da ne se menuvalo pa poleka da se odelo pa bla bla...ako moze hrana teska cvrsta sekoj 3ti den da se viveduva i menuva zosto ne bi mozelo mleko dodeka da se najde vistinskoto i najdobroto za bebe.
Zdravo mamicki sakam da mi spodelite iskustva .. malata mi e 3ri meseci pravime 120voda so 4 merici idi nekade 135ml e sega vejke edna nedela taa mlekceto ne si go pie skros a se desava i da go ispie celo vreme. Od koga ke go ispie dali odma ili po nekoe vreme taa povrajka po malce mlekce a do sega nikogas ne mi vrajkala mlekce. Racinata mu se celo vreme vo usteto pocnuva da se ligavi, prasanjeto mi e dali ima skok vo razvojot dali mu e zesko pa zatoa taka pravi pozdrav
Од вчера пробав два пати да дадам бебелан АР бидејќи од другите повраќа ама не сака да го пие, а и некако погусто доаѓа за разлика од другите. Совет некој како да го прифати?
Мами едно прашање, за Аптамил пре дали прво ставате вода или прашок во шишенцето? Водата треба да биде врела/топла/млака? И со кружни движења на шишето се раствара или? Тазе мама сум затоа прашувам
Секогаш е прво вода па прашок, водата треба да биде околу 50 степени, значи ни врела ни ладна, па отпосле се лади до собна температура за пиење (пример шишето во чаша со ладна вода за побрзо). Јас заради ова си купив бокал за вода, а можеш и специјален термос за шишиња. За растварање најдобро е со кружно мешање зошто со мучкање се праат меурчиња кои бебе ќе ги испие и прават грчеви/гасови/надуеност. Честитки иначе
Ааа ти спремна си немаш гајле значи. Прочитај го упатството на кутијата за секој случај, би требало детално да пишува.
Да спремна сум денес не пуштат од болница со бебињата па да си прашав и овде вас мами. И тука ми кажаа ама премногу инфо па да не утнам нешто
Да не мислиш на ПРО? https://www.zegin.com.mk/mk/aptamil-1-pronutra-advance-800-g Ова гледам дека е само со лактоза за доенчиња