Здраво, имам 1 кутија од 350гр. Хип органик комбиотик 1, неотворена, купена како резерва на мајчино млеко, но не ја употребив. Сакам да ја подарам на некое бебе што го пие ова млеко, па нека ми пише некоја мајка која би сакала да и ја дадам. Реон Ѓорче, Влае за најбрзо предавање.
Мајки бебе повраќа повторно млазови и од бебеланАР и тоа само од 30мл не знам што да пробам. Холе, Хип и сега ова. Совет нешто давајте
Он кажува дека има осетлив желудник и дека ќе се помачиме додека да погодиме.. Во средс сме на контрола па ќе видам што ќе каже. Да видов дека има и такво во аптека ми го кажаа, следно ќе биде тоа не знам друго што да правам.
Да пробаш Новалак АР,на првото дете само тоа му се погоди.Не дека воопшто не повраќаше ама не беа тие млазови.До 6м,после преку ноќ престана повраќањето
му давам дохрана 30-60мл ама одма повраќа млазови почнавме со холе па хип и сега др ни кажа да земам АР.
3 месеци е и сме на доење, почнавме и дохрана, ама не е од прејаденост и само формула кога дадов исто поврати млаз.
Дали вреди да се купи греач за шишиња и ако некоја користи да ми кажи како го користи за млекото да е на идеалната температура. Најтешко ми е да ја погодам тт на млекото. Или споделете како ја греете водата во домашни услови да биди 37 степени.
Jas imam dr browns iskreno mi e najkoristena rabota, se prerodiv od koga pocnav da go koristam. Pred toa topleev voda pa vo termos ama nikogas ne ja pogodvav I mnogu vreme mi odzemase.. A so greacot 210ml na 3min I 10 sekundi mi ja praj taman, 180 na 2 I 50, ima upatstvo vo smiot greac. Bevme na vikend ne go nosev sterilizatorot pa sisinjata gi sterilizirav vo nego.
Мислам дека треба да се направи испитување дали е рефлукс или можда алергија на кравји протеин. А и може да е прејаден зошто му е доволно цицањето? Или да не го пие пребрзо, не знам... Педијатар што вика? На 37 е за пиење, а за мешање на прашокот нели треба да е на 50? Ја на стартот се замарав до точност, ама после се испраксирав, во термос за вода ја загревам да е топла (не да врие, не жешка), ставам прашок, мешам и шишето во чаша или сад со ладна вода, за 2-3 мин се лади и е таман за пиење. За ноќе и за надвор мешам врела од термос и ладна од шише, ставам претходно измерен прашок од дозерки и done deal
Јас имам ваква од Чико, купена е во Мамини кај стара автобуска..како горното...има 3 прегради https://www.encimenci.com.mk/dispanzer-za-mleko-vo-prav-chicco-76570000