Да не ве цитарам сите, мојот проблем е следен. Поридена сум пред 5 дена со царски. Вчера ме пуштија дома од петокот градите ми се камен тврди и полни со млеко ама млеко не тече само некоја капка. . Вовлечени брадавици и запушени канали. Бебе го ставам на едната града која е малку подобра со силиконска, почнува да се нервира дека не вади ништо само шмука во празно и и се прават гасови цело време. Ми препишаа панцеф за да не фатам некоја инфекција а во мегувреме да се маскирам и топли облоги. На саат или два правам масажи и почнува да капнува по некоја капка млеко ама многу е болно. Едната града изгуби од облик на града од масирање се издолжи брадавица не искача пробавме со пумпа со шприц искача и одма се враќа во првобитна положба. Во мегувреме да не е бебе гладно му даваме Аптамил1 ама многу спие. Колку е нормално да спие новороденче од 5 дена? Дали има некој совет како да си помогнам себеси и на бебето зошто ова се неодржливи болки од масирање сум модра во градите, се полнат со млеко а млеко искача само по некоја капка. Топли облоги, жежок туш, зелка после секое масирање е пробано. Знам дека е краток период од два дена ама многу е болно и неиздржливо. Од друга страна сакам да дојам имам полни гради млеко, и не сакам бебе да се навикне да шише како полесна опција. Советувајте ме нешто и дајте ми некоја надеж хормони ме маваат ептен се осеќам очајна.
И кај мене иста приказна, никако да издржи 3 саати а пробав и да му зголемам доза, ќе испие се и пак се буди на 2 саати не знам веќе што да му правам.
Јас почнав да му давам кога ќе си побара. Денес баш читав на формулата што ја користиме Хип органик комбиотик, пишува дека може да се користи кога и да побара бебето бидејќи била лесно сварлива. Што значи чим си бара бебе значи е гладно и нема мака. Нека си ручаат они и нека растат, најубаво си знаат колку им треба.
Истата формула и јас ја користам затоа и пишав, само многу е кенкаво после јадење ми е страв да не се грчеви..
Мајки дали смеам да дадам Хипп Комбиотик 2 на 5ипол месечно бебе? По грешка 2ката ја земав и отворена ми е веќе, ноќеска морав да дадам еднаш бидејќи ми снема од 1. Само да напоменам 1 до 2 пати дневно давам АД. Бебе е на доење. Да не му направи проблем млекцето бидејќи уште немаме 6 месеци?
Мајки, пред 3 недели преминавме од Аптамил прематуре на Аптамил 1, арно ама одкако сме на Аптамил 1 какаме на 4-5 дена еднаш (7 недели сме), имаме многу гасови и грчеви, едвај се смирува е од плачење. Дали да купам Аптамил комфор или да си останам на 1?
Исто и ние сме,на Апрамил 1 сме и не издржува 3 саати,на 2-2,5 саати бара обавезно,се мислам дали да сменам друго млеко ова да не не ја најадува незнам што да правам
Од 6 до 8 месеци бебето треба да има 6-7 оброци од кои 4-5 млечни оброци (140-180мл) и 1-2 тврди - каши Вака стои во една книга што ја читав Меѓутоа не се сите деца исти И како што ми имаше спомнато педијатрот битно е само да ме надмине 800/900мл млеко Па вие менаџирајте според потребите на бебето
Мајка незнам дали е до млекото или до детето ние исто 3 недели бевме на Аптамил исто имаше проблем многу грчеви не го наситуваше тоа што го пие и какавме на 2-3 дена едвај се мачеше многу сега сме на бејбилов и има многу разлика заситен е детето понекогаш ми спие и по 4-5 саати и кака секојден редовно а за грчеви земи биогаиа јас сум премногу задоволна се дават еднаш по 5 капки