Ако бара повеќе давај му Моето ги пиеше тие преку ден само, ноќе не се будеше ама ако се буди и ноќе би му дала уште едно за да заспие.
Па незнам дали е до бебето, дека близнаци ми се и исто е и кај двајцата одкако преминавме на Аптамил 1. Да нормално е до 4-5 дена да не какат но не нон стоп како ние, затоа мислев дали да земеме Аптамил комфор. За заситување мислам дека се заситени по 90 пијат и речиси на секое пиење им останува по 10-20, (дали 2-3 пати во денот 90 ќе испијат). Им давам на 2.5-3 часа. Инаку да користиме биогаја од 8 ден од раѓање (кога ја даваш ти?)
Да се убацам малку, јас не бев задоволна од биогаја. И ствараше запек. Ваја ми се покажа како подобар пробиотик
Па искрено и јас не гледам некое кој знае какво подобрување, па незнам дали да сменам на своја рака? Иако месец дена си какаа секој ден по 3-4 пати. Ова со какањето е одкако сменивме на Аптамил 1
Јас на своја рака сменив ама консултирај се со педијатар. Јас немав сменето млеко па логично ми беше дека од биогајата се мачи. Сменив на ваја - ново бебе. Си какаше без мачење
јас прво ги давав сабајле околу 7-8 е после дали минуваше дејството и навечер пак имаше грчеви па пробав да го сменам саатот сега му давам околу 12-1 часот инаку почнав некаде од 2 недела да давам од капките.. а како ние што сме сите различни и децата така не секој организам може да ги прифати на некој има не им помага биогаиа а некои се многу задоволни јас прво се распрашав и за тие повеќе ми ги фалеа и реков ќе пробам прво со нив.. Со лесничко и на тебе и на бебињата нека минат само тие грчеви многу е тешко кога гледаш се мачи а неможеш да му помогнеш
да има и доста мајки кои викаат дека не им помага се зависи од детето.. ние немаме никаков проблем со запек или да нема ефект
Јас и ад сменив на своја рака и капки и пробиотици. Ние имавме проблеми со Хипп комбиотик и Аптамил 1 и одговара ептен и си кака редовно некогаш и по 2/3 пати дневно и некогаш и давам Ваја пробиотик ама многу ретко , се што мислиш дека ќе биде подобро за твоето бебе направи го пошто ти си со него по цел ден и си го знаеш најубаво мојата докторка ми викаше да не менувам ад ама јас сепак си направив правилна одлука и ни ги намали и грчевите многу.
Мама ние кога преминавме од аптамил прематур на аптамил 1 исто така бебе мака имаше со какање, многу гасови исто така. Но за неколку дена се среди...можда 4-5.
Исто и јас . Користевме Хип органик препорачан од педијатар, имаше запек не можеше да се искака. Си го сменив со Органик Комбиотик и сум многу задоволна, сега си е супер, си кака нормално нема грчеви. А пробиотик ми го препишаа Нормиа, го има некој користено? И дали користите Анти Колик капки и пробиотик истовремено? Моето досега немало грчеви ,плаче само ако му задоцнам со оброкот, не знам дали да му давам и анти колик имам и на Бебитол и на Бекутан дома.
Твоето бебе колкаво е?Ни јас не и давав пробиотик ама после вакцината што се прима во втор месец ми рекоа дека морам да давам пробиотик...иначе да напоменам си какаше супер без мака и редовно без пробиотик.И сега не знам дали пак да купам пробиотик или не?
По колку мл млеко ви пијат на 1 година? Малата пиeше 2x225.. Ама бараше уште сега и правам по 270мл пред спиење.. А има 3 солидни оброци.
Секое различно мама. Мојата повеќе од 120 не сака. 2 пати ноќе и 1 или 2 пати преку ден. Затоа е и едвај 7 и пол кила. Твоето има сигурно повеќе килажа и си бара повеќе млекце.
Во што го чувате млекото од кога ќе се отвори? Во оргиналната кутија или го префрлате во друг сад? Конкретно за хип ме интересира дека кутијата не затвара убаво а внатре е во кеса.
Se prefrlivme na adaptirano od odredeni pricini ne cicase bidejki go imat kaishite na nejze za kolkovite se nervira place zemav Nutriben mi go pofalija kako nadobri e sega malava ima 10 meseci po kolku pijat vasite na ova vozrast i kolku?ne pie od sishe ni moe molzeno ni adapturano