Извини мн вака надвор од темава што те прашувам, покасно ви открија проблем на колк па затоа носи каивчиња, од колку месеци ги носи. Прашувам оти најверојатно и кај синко има некој проблем на левото колкче кој на 6 месеци не бесе откриен, сега ќе го носиме повторно на ехо па на ортопед. Па се прашував леле што ако е доцна за каивчиња или др третман на 9 месеци е веќе синко.
Пишав и во друга тема па да прашам и овде дали на 2.5 месеци треба да го разбудам бебето за јадење? Спие 12 сати без да побара. Му давам по 120мл на 3-3.5 сати.
Ако напредува добро, јас не би го будела. И јас имам спанка, од кога ја исчистивме жолтицата ни кажаа да не ја будиме веќе. Мада консултирај си се со педијатар во секој случај
Ја мојата не ја будам , 3+++ е. Некогаш она ме буди сабајле у 7:00 и давам и си продолжува некогаш си спие 12 сата. Вака функционираме од 2 месеци.
Од кога сте со 120мл? Мојов на месец ипол ги пие 120мл на 3 саати, ама па со 90мл ми плачеше многу не му беа доста. Сеа си викам да не му е многу за негова возраст или по килажа се смета тоа, нека ме упати некој скоро 5 кг е.
Па така и јас почнав, на месец и 20 дена 120мл, давав 90 и педијатар ми кажа да му кренам доза тогаш беше 4.5кг, сега е 5.3 кг. Сега вака му е доволно, бара на 3,3.5 сати.
Zdali nekoj imal problem kako mojot! Pred vreme porodena 34 nedela celosno sme na adaptirano mleko, mnogu imame maka so jadenje ti koga mu ja stavam cuclata vo usta mnogu mu se gadi ja turska se borime dodeka da pocni da trga a i nemozi mnogu da ispie pie po 90 mla sega vejke ima 4 meseci bebevo si e veselo i si spie a i dobro napreduva
Да од почеток сме така исто има 4 месеци многу е весела и нормално напредува (у граници) , затоа почнав со вкусови да видиме дали тоа ќе ни биде спас барем малку.
Немам уште одговор на оваа прашање пошто се во прашање 3/4 лажички ама ќе се потрудам да засака барем нешто .. Сега за сега од Хипп кашички давам додека да проба од се што може па после сакам да и спремам домашни.
Vie sto koristite Aptamil, dali imavte problem so prifakanje na noviot sostav posto neli e smenet sega , bez palmino maslo e. Za pronutra ova...
Мајки едно прашање. Нонстоп добивам коментари од типот- чим не го доиш само болно ќе ти биде, со вештачко не се ствара имунитет и слично. Обично не се замарам со мислења од други луѓе ама ова некако ме загрижува ,знам дека мајчиното млеко е полно со антитела и му помага на бебето да се избори против вируси и бактерии, но дали е точно дека со Ад немаат воопшто имунитет и полесно се разболуваат а потешко оздравуваат, од ваши претходни искуства со бебињата. Јас сум со ад порасната и фала богу сум добра, многу ретко сум се разболувала, но сепак си викам сега е друго време не можам да споредувам, влијаат и други фактори.
Истото...двете ми беа на Ад,истиве муабети ги слушав .... донекаде можеби е точно,сепак мајчиното млеко е подобро ама некогаш не е до нас,за жал. До пред тргнување во градинка на 2 и пол години,ќерка ми се имаше само два пати разболено. Никогаш на плуќа и секогаш со лесна клиничка слика,за 3 дена поминуваше. Имам другарка,двете ги доеше до 2 и кусур години, ако ми веруваш секогаш штом се видевме децата беа мрсулави, постојано болни. Не е дека си се тешам,јас немав избор, мораше со Ад да бидат, можеби другаркава е единствен таков случај што ме тера да се тешам.... а имунитет ќе стекнат со тек на време. Не мисли се, деца се, ќе се разболуваат,ќе оздравуваат, нас косата како ќе ни белее