Го пробував и со уста на почетокот, ставав на зглоб ама некако не бев сигурна. Мислам дека ти беше јасно, ама ајде да се осгураш. Знам дека не е убаво да се пробува со уста, ама за брзо си го најдов решението па веќе тоа е минато.
Која вода ја користите, за млеко, пиење.. Јас ја користев неа критис бејби кога неможев да ја најдам се префрлив на ладна ама не ја сака.. И купив пак неа критис обична.. Беа дојдени пријатели и ме искараја дека пх 8 е висока пх за секој ден пиење.. Сега незнам шо да прам.. Му пишав на педијатарот ама нема вратено..
Давам Нера Критис, долг период бебешката а сега обична оти во последно време ја нема бебешката. Зашто 8 висока ph, колку треба да биде?
Исто и јас. Гледав баш и на бебешка е 8.. 5 требало да биди.. Незнам колку е точно тоа што ми го кажаја зато и прашав тука додека чекам одговор од матичната..
Da istoto mi go kazaa i veke ne ja koristam od togas. Momentalno rosa, od jana zaprimetiv koga ja vrijam kako belo mi ostanuva na sadot.
Јас колку што знам од 6.5 до 8.5 е ок за пиење, за помалку од тоа е кисела вода т.е acid. Над 8-8.5 е алкална. 7 е најнеутрална.
Значи оваае во граница на нормала.. Јас не ја вријам водата од 8 месеци и на самата бејби пишеше нема потреба 24 од отворањето. А имам 2 пакети неа критис.. А за преминување на млекото дирек давав.
Дали има некој искуство со АнтиКолик млека.. Јас користам сега Хипп Органик Комбиотик но многу се мачиме со грчеви.. какви се капки не пробав. Па гледам има на Новалак и Аптамил Анти Колик млека па се мислам дали да сменам или џабе грчевите мора да ги пројдеме вака или така.. Ми е страв да не му напраам проблеми со столица. Некој да не имал искуство со ова?
Мами, по препорака на педијатар преминавме од аптамил прематур на аптамил 1. Едното бебе покажува знаци на зголемени грчеви ама ништо драматично а другото веќе два дена има течна столица и многу повеќе плаче. Денес имаше период кога 2 саати се утепа од плачење што е несвојствено за него, претпоставувам дека го мачи стомачето. Дали некој имал слично искуство? Што ви било препорачано? Се мислам дали малово да го вратам на прематур, да пробам со аптамил комфор или да почекам ден два да видам дали ќе се навикне стомачето на новото млеко. Давам био гаја секој ден, што друго можам да давам за столицата?
Isto od aptamil i kaj nas. Samo probiotik ili eventualno da smenis ad, jas probuvam drugo ama slabo mi pie pa taka izgleda ke ostaneme na aptamil, valjda ke se sredi stolicata.
Мамички дали може да почнам со Аптамил 2 на 5++(за 2 недели 6м) или морам да чекам да влеземе во 6ти месец?
Od vodava jana ste primetile kako bigor nasekade? Termosot mi e pobelen isto i gezveto . Probav i vriena i nevriena isto e..
Sega bas citav na net , vo 2018 imalo skandal za aptamil bash kaj sto roditeli tvrdat deka bebinjata im se razbolele so povrakanje i dijarea od mlekoto...moevo otkako zemav so smenet sostav eve nekolku dena e so tecna stolica uste..
Ние се вративме на premature по препорака на педијатар. Уште месец два ќе тераме со него и после или ќе почнеме со мешање полека да се навикнуваат или ќе одиме на друг производител. Одма штом сменивме деца се смирија и немаат тегоби. Греота беа со грчеви и болки