Мајки што користат Бејби лове млеко 1 како го правите млекото? Приметив дека дозерката е поголема од таа на хип. На хип давав 1 дозерка на 30 мл вода. Дали и со Бејби лове е исто дозирањето?
Здраво мајки,за два дена правиме 40 од почеток пие Аптамил 1 но многу често бара не додржува 3 саати,некогаш на 2 саати бара,педијатарот ми рече еднаш 90мл да давам еднаш 120мл но исто е пак,некогаш знае и пред 2 саати да почне да плаче бута прсти во уста па некако ја залажувам со чајче со цуцла барем 2 саати да поминат.Купив бејбилов млеко па се мислам да и го сменам да видам дали повеќе ќе ја држи?
Мама пробај со цуцла и успивање пред да дадеш АД, ако става прсти може и се спие, не и се јаде. Исто ако тегне ушиња и ако се фаќа, чешка по лице. Мојата прејадена ги става рацете кога и се спие и ушите мислиш ќе ги искорне
Мајки еден совет ми е потребен. Бебе е 4 недели од прв ден е на АД. Почнавме со Аптимил 1 ама се некако не најадена беше бараше уште, течна столица и на два три дена полни пелена и се зелено жолта кака. Последнава недела пробавме со Хипп и има редовна столица секој ден, си го пие некогаш повеќе некогаш помалку ама приметив дека за да го испие цело шише и треба повеќе време отколку Аптимилот ( ми изгледа дека со повеќе сласт и уживање го пиеше) и еднаш во денот после оброк ми повраќа. Не е обилно ама си повраќа. Дали е нормално сево ова бидејки е промена? Дали не и прија новото млеко па да се вратам на старото? Дали ако сега пак и дадам Аптимил (го потрошив Хипп земав мало пакување за проба) ќе и направам проблем? Ве молам некој што има повеќе искуство да ме насочи дали се движам на добар пат...
Вака, често на бебињата им треба време да се навикнат на новото АД. Тој период на адаптација може да трае до 2 недели со постепено менување на шишињата. ( Имам прикачено слика во темава ) Се додека само бљуцка а не повраќа во млазови и наеднаш е добро. Јас не би го враќала пак на старото се додека нема запек или гледаш дека не му одговара. Мојата од Хипп какаше на неколку дена со мачење и тоа беше причина за да променам на Бебелан
Мајки со бебиња 6+ на Аптамил 2 колку мл пијат во текот на денот,син ми 600 мл плус имаме воведено и кашички се мислам дали му е доволно. Не покажува знаци на глад и повеќе од тоа не можи да испие. Затоа сакав да се консултирам со вас дали тие 600мл се доволно. Преку ноќ не се буди многу, спие од 9 до 6.
Јас имав земено мелена органска ванила од Биокосмос и е во таква тресалка ко за сол, па со едно треснување колку паднеше, толку. Не многу, во секој случај. И малку му го менува вкусот на млекото, доволно е.
Може ли да ми кажете аптамилот дали е сменет, сега земав 2ка не забележав дека е ново пакување, пронатура исто е со старото? По цена е исто ама тој ли е составот ?
Не, истиот совет го прочитав и во хрватска група за адаптирано млеко каде советуваат жени што се стручни за тоа. Јас на мојата дадов неколку пати, после се оправи.
Исто е ама не е исто . Има промени во составот на подобро ама минимални и е тргнато палминото масло,додаден е пробиотик во самото млеко,некои витамини, исто тауринот е тргнат.
Здраво, ќе ве замолам за совет како го држите бејби лов млекото, бидејќи е во кесичка а не во кутија како на пример Аптамилот? Од вчера отворено го оставив со штипка само, дали е во ред така да стои ? Поздрав