Zdravo majki malata premina na Novalac 2 bidejki napolnivme 6 meseci predhodno koga piese Novalac 1 piese 150ml voda so 5 merici e sega koga pocnavme so 2ka dali treba da pie isto 150ml voda so 5 merici ama jas mislam da ne mu e jako taka bidejki ima kako da recam zapek ama odi po malce kako brbuvcin, tabelata ne mi e jasna bas na nea pisi 210ml voda so 7 merici jas mislam deka do taa gramaza treba da dojdime postepeno dali mozi nekoja majka da mi pojasni dali deka preminavme na 2ka ima zapek ili 150ml sso 5 merici i e jako
Дека сте поминале на 2ка. Дозирањето по милилитри е исто и за 210 и 150, една дозерка на 30мл. Продолжи да даваш како и до сега од 150, ако е потребно повеќе постепено ќе зголемуваш. Сигурно јаде и цврста храна веќе, па давај и водичка, ќе помогне со запекот.
Fala ti mama da jade i cvrsta hrana pija i vodicka i cajce ovie dena e samo taka od kako preminavme na 2ka inace pred toa se si bese redovno, sepak ke pocekam duri mu se stabilizira sepak fala ti
Мајки при премин од една на друга формула дали треба да давам од новата постепено додека сеуште му правам и од старата за да се привикне организмот или директно се преминува на нова?
Јас коа му мењав од кец на двојка , постепено ја воведував двојката. Една недела од прилика давав наутро по два пати 1 ца, останатите подои двојка. Некои велат па директно треба на двојка. А коа му мењав од Бл на Хипп сменив одеднаш
Мајки можно ли е од што почнав да давам аптамил оброк измеѓу оброци Хип каката на бебето многу лошо да мириса денес? Досега не му мирисала вака никогаш
Помош мајки, во болница сме уште , тука и дават Хип млеко али детето се утепа вриштејќи после секое пиење и само бара уште значи не е добро ова млеко. Ги прашав овие ми рекоа сите се исти. Кое млеко ми го препорачувате а да е похранливо и подобро од Хип?
Не значи дека вришти од млеко дека не му е добро/доволно. Штотуку родено бебе си бара гушкање, топлина и најчесто се смируваат и со цицање. Ако сакаш да го доиш, ставај го на града, ако не тогаш давај лажливка. Си сакаат да цицаат, ги смирува. Со хранливост горе долу сите млека се исти, освен тие за прематурчиња што на вас сигурно не ви треба.
Мм зел Aptamil Care Pre за дома па ќе видиме како ќе биде. А како да ја навикнам на цуцлата, никако не сака да ја прифати, синот одма ја прифати а оваа нејќе.
Цуцли од дм топла препорака. На бајбилав мојата одма ја прифати симетричната. Имаш и анатамска. Пробај од двата модела по 99 ден се 2 цуцли. Значи мораш форма да им погодиш и кога ќе и дадеш задржувај ја цуцлата некое време.