Да прашам доколку некој имал искуство: Бебе 7 недели досега беше само на доење сега почна комбинирано со Аптамил. Првите неколку денови немаше никаков проблем. Од денес има кркорење на цревца, полни пелени но како измеѓу периодот да има мака ( кратко трае) но не може цел ден да заспие повеќе од 40 мин. Претпоставувам дека е проблем промената, давам биогаја. Дали има уште нешто за да и олеснам или само мора да помине тој некој преоден период?
Во ДМ има Аптимил млеко за доенчиња од 200 мл. Направено и готово. За проба дали сака бебе да фати. Давал некој? Ова ми е подобра опција од молзење искрено.
Da ve prasam majki nie sme 6++ zelencukovi Kasi slabo ovosni poveke I posted o vreme mu mesan ovosje I zelencuk po malku pravam po 2 teglicki 120 gr. Ednata ja jade pred pladne ednata popladne I pie mleko vo 24 casa okolu 850 ml. Imame 8.5 kg I izgledame buckasto ama mlekoto nikako da go namali kasickite si gi smeta za desert posle kasicka sat vreme si bara mlekce.kasickite mu gi pravam so zitarke I ovosje a kako zelencuk dodavam tikva Ili morkov batat drugo zasega nesaka. Se mi se cini ko mnogu mleko da pie a neznam kako da mu namalam.
Здраво мајки! Бебе е 4+ на ексклузивно доење. Нажалост почнувам со работа и бидејќи не можам да се одмолзам, морам барем 1, максимум 2 шишенца да давам ад. Денес пробавме прв ден, едвај 50мл испи (со медела калма), но ги поврати. Едвај ме дочека со цицката да си дојдам дома му дадов Холе, бидејќи такво имав дома од претходно купено неотворено(додека ми надојде млеко комбиниравме, го пиеше). Ќе пробам уште еднаш да му дадам. Ако не го прифати, од вашето искуство, кое млеко да го пробам? Имајте убав ден
Ние сме 14 месеци и веќе 1 месец сме на дм био 3,99 посто е истп како бејбилав 3 Баш вчера прашував за биото кај го има, ми пишале и дека бејбилав 3 ќе има на 20.08,чисто информативно
Нема капиштец и мене така ми рекоа, вчера пуштив луѓе да ми купат, во дм капиштец им рекле 2 месеци немаме 3ка био и сега останав со една кутија, како што ми изгледа ќе морам да му менувам млеко
Ни еден педијатар нема да ти рече менуј млеко (ако повраќа се менува иначе не) Земи помала бројка не му создавај стомачни проблеми.Тешко е детето додека се навикне на еден тип ад а не ма друг ад да му даваш.
во мојот град носат само био пре...на година и пол нема вероватно пре да му давам..ќе немам друг избор на крај за жал
Здраво, ќе ве замолам за совет. Ние сме 3.5 месеци и сме на доење, меѓутоа последните неколку недели ми се намали млекото најверојатно како резултат на стрес. И детето останува гладно секогаш сака уште (а млеко нема , пробав и со пумпа после цицање нема воопшто). Пробав да и давам АД , пробав со Холе, Аптамил и Бејби лов ама не сака да ги пие, ќе испие 10 мл кога ќе осети дека е АД не сака да пие. Некое млеко кое повеќето го прифаќаат? Најблиску до вкус на мајчино? Фала ви. Поздрав
Холе козјо проба ? Од мое окружување не сум сретнала мајка да каже дека после 100 променети млека Не им го прифатиле козјото
zdravo majki aj neko iskustvo ocajna sum bebevo mi e 5 meseci ama imame problem so jadenje o na Ad Mleko sme celo vreme i se borime edvaj pie 90 dnekogas po 120 i toa na dva pati probav se i sisina cucli Mleko se no isto vaka e veselo se ima 5.600 kg dali se soocil nekoj so vakov problem