Од кога почнало. Иако запишувам кога завршило, за следното јадење не чекам да поминат 3 часа од завршувањето, туку давам порано.
Можеш да пробаш прво молзено па додади Ад на секои 2.5-3 саати. Иначе тоа е зезнато со АД што често се фрла, не можеш да предвидиш. Има и формула за да знаеш дали му е доволно килажата помножена со 150 и толку мл треба дневно да се испие оптимално
Супер инфо, тенкс а лот. Затоа и нашево на 2ч ако е буден бара пак, а не сум знаелс што била работата. Офф, кој ви е матичен педијатар ако не е тајна?
Малиот ми е на ад и молзено мајчино. Пие само по 20 или 30 мл. Инаку има 12 дена. Дали е ок ова? Се роди мал, 2.690.
Majki iskustvo so Holle kozjo Ili kravjo bebe e 7 meseci I sme na hiip 2 Ama bii da smenime I noke bara da pie ako I se dade pogolema doza place ja Maci meseto.
Колку пати ти бара ноќе? Се плашам дека нема око да склопам со мојов понатака, излеа многу брзо сварливо е млеково на секој 2-3 саати е буден за јадење. И јас хип користам 2 месеци еве, мајки се фалат им спиеле по 5 6 саати мојов едвај 3 да сврзе...
Pa na 3 sati mi se budi Noke ne svrzuva.Ako mu dadam pred spienje 150 go facat grcevi place povraca ne izvadi od pamet I zatoa navecer po 120 ama pak na 3 sata se budi
Моите на 8 месеци почнаа да преспиваат цела ноќ без будење за млеко. Инаку стануваа еднаш до два пати во текот на ноќта. Ноќните оброци никогаш не им ги давав големи, кога зголемував доза им ги зголемував само дневните.
Да ве прашам дали користите купечка вода или превриена вода од чешма? Почнав да истражувам и скоро сите препорачуваат превриена вода од чешма. Дали само мене ми е шубе од нашава Скопска вода да ја давам на бебе? Сеуште користам Роса ја топлам до 40степени и така го правам млекото.
Daj boze I moeto da pocne taka nekako se nauci na pocesti pomalku I mislevme koga od AD 1 ke pominr posle 6 meseci na AD 2 ke ja zasiti ke svrze ama nisto I ponatamu na 3 sati si bara I davav po 120 I kasicki 2 pati edna od sabajle edna popladne vo Mali teglicki 120 gr gi pravam domasni pa mi izleguvat za 2 pati so toa sto ovosnite gi jade zelencukovi strajkuva samo tie kaj sto ima meso gi Saka. I sea rekov AJ po 150 ml da davam I denski e ok ama navecer place ja Maci meseto sea se mislime dali Ad da menjame da ideme na toa Holle kozjo dali kasicka Edna's dnevno nekako citam bebinja na nejinna vozras pijat pogolema mililitraza I po dva obroka Imat nas ni se pravi problem ete Ili pak zapcinja vadi pa I se ima sobereno se ne sum pametna.
Јас до 15 месеци му зовривав, а сега му давам флаширана (роса, јана) Реално ми се смачи да зовривам вода.
Да премини на 3ка, ако не сака 3ка врати се на 2ка.Не можеш со сила , како си сака така (големо е детето, знае што сака)