Не знам за кое млеко се работи. Јас му давам бејбилав и разликата од 2ка и 3ка е само густината и вкусот. 2ката е погуста.
Купечка од прв ден. Не можам да превривам на секое има премногу бигор треба да ја цедам, шубе ми е да му давам таква никаква.
Една поголема шерпа вријам и со газа полнам три шишиња вода стаклени од литар. За два дена имам така вода.
До два месеци користевме Јана ( фаќаше исто бигор иако купена). Купив бокал за филтрирање на вода. Од чешма ја филтрирам водата па ја превривам и цедам преку газа.
Zdr sakam da ve prasam Moeto bebce koristime eden mesec (Hip anti refulex) poradi obilno povrakaanje prethodno bex me so apatamil 1. No sega poftorno se pojavuva obilno povrakanje na pocetokot bese dobro so anti refulex sega za 1 mesec pak isto
Да ве прашам, нели по табела од 5м треба да се дава 180мл млеко, ова од полни 5 месеци или полни 4 почнати 5 месеци?
Не гледај табела, следи го бебето. Следи колку вкупно млеко пие во 24 часа, дали е почнато со цврста храна... Некои бебиња пијат 180мл + прашок на 5 месеци, некои на 9, некои пак никогаш не ја пијат таа количина.
Dali ste zadovolni od Babylove 3? Nie koristime Bebelan megutoa chesto mi se budi vo tekot na nokta za mleko i ima tvrda stolicaa. Se machi mnogu koga se kaka, pa sakam da mu smenam AD.
Презадоволни и од обичното и од Био ама Мк побрзо во ЕУ ќе ја примат отколку 3ка што ќе најдеш нема никаде
Претходниот пат кога ти пишав дека има капиштец, најдов една кутија млеко само Ама пак сме при крај хаха, бев капитол нема, па утре ќе им пишам кај има ако има негде воопшто и ќе ти пишам
Епа ти си ја купила пред мене изгледа, јас сестра ми ја пратив немаше…имаше само 2ки…и купив 2ки ама био…некако биово како поубаво ми е, полесно се раствара и мислам имаме правено муабет дека грутки се правеа од бејби лав од биово никогаш досега не ми се направиле…па ако не најдам тројка, сега трошам последно паковање, ќе пробам со 2ка…полесно дрога ќе најдеш во државава него млеково 500 грама се сите млека од бејби лав ама искрено ниедно не ти е сигурно…де само пре има, де само 2ка, де само 3ка, де само пре и 1ца, многу е хаос
Зависи колкаво е детето. На дете од 15 +месеци не му менува мнолгу дали е 2 ка или 3ка Тие што имаат мали бебиња мнолгу нека пазат. Сигурно дека на 3 месечно бебе нема да дадеш 2ка треба 1ница.
Нормално…меѓутоа членката праша за бејби лав 3ка па претпоставувам се работи за поголемко бебенце…со мојот коментар само сакав да кажам дека ни 2ка не и е сигурна зошто многу често различни бројки ги има во различно време па пак ги нема