Постепено се уведува. Почнуваш од едно шише дневно и секој ден зголемуваш додека не го замениш скроз, зависи колку пати дневно пие, толку денови ќе ти требаат да преминеш. Јас еднаш згрешив преминав нагло и не можеше да се покака, како пластелин му беше гомцето
Јас преминав постепено. Едно шишенце на ден од новото, обично околу пладне. Додека не ја потрошив старата кутија
Ova ti e tabela od Hipp Organic combiotik ....kje si go pratish bebeto I spored negovata pobaruvachka kje mu pravish.
Јас сум со новороденче ... Млеко имам. Дали смеам да му давам плус ад (хип органик) измеѓу некој доења или ноќе кога се најголеми плачките (а веќе да цицало на града по 20 минути) ?
Ако имаш млеко и бебето си цица нема зошто да му даваш АД. Можеш да се измолзуваш ако сакаш да даваш измеѓу оброк или да оставиш некој друг да му даде.
Здраво, ќе ве замолам за препорака за термос и диспанзер за млеко? Ние бевме 4 месеци на ексклузивно доење, меѓутоа ми се намали млекото па веќе сме на комбинација пола пола. Па проблем ми е за патување, за излегување, па затоа препорака за добар термос и диспанзер. И каква вода ставате во термосот жешка или 40тина степени ? Ви благодарам ♥️
Диспанзер имам земано од Loco Croco и bebehome. Сигурно има и на други места каде што се продава опрема за бебе. Термос користам од tuctuc, но ги фалат мислам и од Twistshake. Не мерам степени на вода но сигурно таа што ја ставам е повеќе од 40. Секако се лади полека додека е во термос.
Термос на Sigg, незаменливи се, ги има во Скаут и Номад Да си земеш 750мл најубаво да ти трае цел ден, само види ги описите на термосите секој временски различно држи топлина. Водата околу 40 степени ја ставам.
Јас за диспснзер си ги користам шишињата, ја ставам потребната количина на АД и така ги носам со себе. Само додавам вода и капки кога треба да го приготвам
Не треба обратно, прво вода па ад? Како ти искача точна мерка? Јас на твистшејк имам термос, ставам врела вода во него и шише со ладна вода си носам, а ад во дозерки од алиекспрес. Само мешам 70:30 ладна и врела, додавам прашокот и мешам. Исто и дома правам, само што не ја чувам топлата во термос туку по потреба загревам колку ми треба во електричен бокал.
Јас од Доктор Браунс земав диспанзер за млеко, имаат сеа 15% попуст до крај на месецот , а термос еден од интернет што покажува температура
Саат време стои доколку не е пиено, ако е пиено фрлаш одма На 2 недели не знам колку пиеше мојата бидејќи беше комбинирано, ама околу 60мл мислам... Или и праев 60мл ама не пиеше до крај. Нешто така..
првите неколку дена така дека хаотично, цицаше ама плус ноќе пкачење и цело време на града. Пумпа немав, па му дадовме од АД еднаш два пати. (помогна, не велам не) Ама сега купив пумпа па правам како што ми имаш напишано погоре . Еве немаме АД правено од кога ја зедовме. **Но, тоа што му дадов и такво млеко на измеѓу нема некоја штета или? (бидејќи го пиеше, не го одби а и цица и понатамо)