Сакам да чујам мислење... Од почеток на раѓање на синот до 1 месец користевме Хип Органик Комбиотик меѓутоа имаше премногу грчеви и ништо не помагаше и педијатарот ни предложи да почнам да давам Новалак АЦ и имавме огромно подобрување. Бидејќи се ближи до 3 месеци и се очекува дека грчевите поминуваат до тогаш педијатарот предлага постепено да се вратам на обично млеко... Сега сум во дилема дали да се вратам на Хип, да давам Новалак 1 или некое сосем трето млеко.. Педијатарот вика било кое сите се скоро исти а јас немам памет како да правам...
Зошто е Аптамил потешко сварливо, што е различно во составот? Стварно ме интересира, поише пати сум го прочитала истово тука.
И мене тоа ме буни, од една страна сите викаат тешко сварливо, а од друга страна најблиску по состав било до мајчино. А мајчиното нели најлесно е и цица кога сака бебе?
Мене педијатарот ми вика се е тоа маркетинг сите се слични горе доле, освен млеката за специјална намена.
Omg a bas dojdov da prasam dali periodov vi bojkotiraat ad? Mojov i po 90 da ispie uspeh e ,piese po 150 ml, nervi nemam. Na hipp e dali mu zdossdi ne znam ama samo sto ke go vidi siseto go butka.
Не знам женски ама бејбилав пре како ми се погоди, ни грч ни бутур, добро сега имаше некои ситни тегоби со термофор што ги решив, ама во глобала супер поминувам. Покушав на 1 да префрлам , му се згусна столицата и решив воопшто да не продолжам. Ни капки сум купила, само нормиа бејби пробиотик
А го има ли Бејбилав често сега или пак е дефицит кога како? Читав по темава дека го немало 1 секогаш...
Па пре го наоѓам, ма да си се јавувам да проверам пред да појдам, а за 1 во ист гејт знам последно видов и на бит пазар..
Муабетот за ад е да се погоди на бебе јас мислам. Горе долу исти се. Јас имам правено споредба со холе и хип. Освен што хипот има пробиотик, а холето не другото беше 99% исто.
Јас го споредував составот на хип и бејби лав пре.. разликата е минимална во грамажа на состојките и во цената секако
Баш така, и секој педијатар си форсира најчесто еден бренд. Еве нашиов препорачува Холе. А ниеден нема да ти каже оди купи бејбилав.
Majki aj help. Vie sto ste na adaptirano, sto koristite philips avent natural cucli za sisinja, kako gi dupnuvate otvorite? So sto e najlesno? Jas pojma nemav deka sama treba da gi dupnam drugite dupki. Denes kupiv 3ka cucla pa ne znam so sto e najlesno i najsigurno
Мами не сум дупнала никогаш, баш 3+ има брз проток и не ги сака. 11м е и уште пие на 1+ цуцлите. Пиши ми слободно што треба.