Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.506
    Допаѓања:
    113.990
    Screenshot_2022-09-29-01-15-15-583_com.android.chrome.jpg
    Aко мислиш на овие цуцли, не треба ништо сама да дупиш, без разлика која големина на цуцла е.

2. Rosa123

Rosa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    27
    Мајки сакам да преминам од Аптамил 1 на Аптамил 1 комфорт директно само си продолжувам да давам од новото или треба постепено?

3. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    837
    Ве молам за помош.
    Имам купено Аптамил пре 200 мл , треба да се загрее прво да биде околу 37 степени или како се дава? мојата е на доење но бидејки ќе немам можност да ја дојам , а ќе немам време да се молзам би сакала да и дадат од ова млеко , тоа би било еден оброг или два . Бебеќе има тогаш 4 месеци.
    Пробав да и дадам стоплив малку и беше чудно некако незнаеше од шише да пие , малку во уста малку надвор. Но кога ќе ме нема ќе мора да пие.

4. Marija2007

Marija2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    678
    Kako ste zadovolni od babylove mlekoto? Za 4 mesecni bebinja prasuvam :) momentalno koristime hipp ama banktrotiravme so pari :sweat:

На Sonchulka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    422
    Презадоволна, 11 месеци е уште користиме единица.

На Marija2007 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. I¥A

I¥A Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    5
    Не отворено се чува и на собна температура , и давав така не стоплено, но од фрижидер и го затоплував под млаз вода оти мојата не сака кога е по ладно млекото.

7. I¥A

I¥A Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    5
    И јас сум на мака. Беба на 10 ке полни четири месеци , според табелата е во 4 скок моментално. Овие два дена ми го одбива скроз млекото. На секое ранење се молиме , прво шетаме па додека го фати шишето е процедура. На крај на ден има внесено 600мл. За повеќе не сака да слушне .
    Е сега овие два дена е до устата затворена, ми го плука а после се случува да врисне силно за јадење.
    Користиме Аптамил пре и шишенце Авент со цуцла 1. Некогаш и цуцла 2 и ставам. Меѓутоа имаше денови кога без проблем пиеше по 150мл со цуцла 1 така изгледа тоа не е проблемот.
    Далли е само скок во развој или подобро е да земам ново млеко да пробам. Вие што сте поискусни ? Не сакам без потреба доколку е скок да и менувам млеко. И дали да земам друго шише со различна цуцла од Авент?

8. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Is
    Ista vozrast, ist problem. Po 150 ml pie dodeka e uspan navecer, a denski e borba, place dodeka pie i se buta so nozete, pa ne go ni forsiram da ne ispadne poloso . Se pomiriv kolku ispie tolku, ke mu projde. A skokot ne istosti site doma.

На I¥A му/ѝ се допаѓа ова.
  9. I¥A

I¥A Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    5
    Мора да издржиме ;( јас сум цел ден сама, мм на работа, не знам од каде наоѓам сила веќе. Бар да се утешам дека е скок, дека не треба да менуваме млеко.

10. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Probano i so menuvanje veruvaj isto e. Mn loso ,nikako ne mu se pogoduva.

11. I¥A

I¥A Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    5
    Еве денес одиме во темна соба, пуштам на youtube фен , скоро заспива и така бар 80-100мл јаде (facepalm)

12. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.257
    Допаѓања:
    1.610
    Ај и овде да пишам, читам бебињата во скок не ви пијат млеко. Моето е за неколку дена 4 месеци не сака преку ден никако да пие млеко, само навечер бара. И згора на тоа, тоа што ќе го испие со сила го повраќа после. Прочитав пред некое време пишуваа за некоја ванила ли што се става за да му го смени вкусот на млекцето, како се користи тоа дали е безбедно?

13. Majaaaaaaaaaaaaa

Majaaaaaaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    55
    Majki 4 meseci sme i sme na kombinirano cicanje + ad. Bebelan koristime ama od pred izvesen period bebeto mi kaka ednas vo denot ili preku eden den. Ovaj pat se sluci na 3 den da se iskaka. Se maci se stega duri da se iskaka a kakata mu e normalna i po boja i po konzistencija. Zbornav so pedijatar mi rece normalno e na ovaa vozrast da kaka poretko...me cudi mene iskreno dali da smenvam mleko ili ne? Mi e shube na svoja raka da smenam..neznam so da pram..

14. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.218
    Допаѓања:
    7.326
    Нормално е, и мојата кака на 2, 3 дена, јас не би менувала млеко.
    Јас давам пробиотик Ваја, некогаш олеснува.

На Majaaaaaaaaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.171
    Допаѓања:
    5.729
    Не менувај, штом има нормална боја и конзистенција каката. За некој месец ќе почнете и со цврста храна и тогаш ќе има промени.

На Majaaaaaaaaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.865
    Мајки ми треба совет.
    Бебето ми е неколку дена старо, во болница и даваа аптамил 1, ги грчеше нозете и ја болеше стомачето, веројатно грчеви, не знам, многу е мала.
    Ја ставам цело време на града, сакам да ја дојам, ама додека да ми дојде млеко морам да земам некое за дома.
    Какво ке ми препорачате, освен аптамилот, ете имаме проблем, може не е од него ама би пробала друго?
    Фала ви :hug:

17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.506
    Допаѓања:
    113.990
    Еве јас хип комбиотик користам ... Си велам арно е :?:

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nancy27*

Nancy27* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    129
    Zdravo mamuchki, Dali moze nekoja da mi kaze sto e razlikata megu baby love ad I Bio shot e vo DM, konkretno za broj 3 , 16 meseci sme. Dosega koristevme Bebelan. Sakam da smenam baby love, megutoa se dvoumam megu Ovie 2.

19. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    2.084
    Ние користевме бејбилав 1,2 па 3
    Па го снема 3ка и преминавме на дм био и сум позадоволна од него, поубаво се раствора и повеќе ми го пие

20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.506
    Допаѓања:
    113.990
    Колку можеше да стои млеко приготвено?