Моментално ни кажаа да тераме со него, веќе три недели. А до кога, баш ми беше на мисла да прашам на следната контрола. Ќе ти пренесам баш ако сакаш што ми кажале, ако не ни даде инфо и некоја друга мајка во меѓувреме Инаку да, тешко и ретко го испива до крај дека е густо. На почетокот исто се нервираше и плакаше после секој оброк како да не е дојадена, па докторката ни ја зголеми и дозата. Како почнав да давам повеќе, ептен ретко ја испива цела количина, најчесто пие колку што си пиеше и претходно, само веројатно не и е мачно за пиење дека не и смета пената што е на крај. А веќе и се навикна на самото млеко, па полесно и е.
Исто, две шишиња пие, едно пред спиење и едно сабајле и си викам кое постепено, денес 1/2, утре 2/2 и толку Купил мм 3ка, таман од вечер ќе почнам
Кога ми беше при крај 2ката, сменив така со 3ка. Не знам кое млеко го користиш, но ако е Hipp дозирањето е различно од 2ка. На 45мл е една дозерка.
Ау, појма немав. Холе кравјо му давам ама добро што ми спомна, да проверам како е дозирањето и на ова. Фала ти.
Мене матичната ми спомна дека до вторник ќе го пие иако вчера почнавме па после хип комбиотик да продолжиме, ќе видам како ќе биде ако го сменам и продолжи со повраќање најверојатно со ова ќе тераме.. баш прееска му дадов чајче на бекутан и скоро цело ми го поврати..
Majki zdravo. Da ve prasam sovet da mi dajte. Skoro 5 meseci sme i sme cicanje + ad. E sea kako prajte za navecer spremno mleko? Cuvate voda vo termus? A prasakot? Ima posebni dozerki se kupvat ili...? I drugo.. uste pieme od cucla so edno dupce,a kako so napomenav sme skoro 5 meseci,koga da ja smenam so 2 ili 3 dupcinja protok? I od koi sisinja ste zadovolni pogolemi so sobiraat nad 120ml? Falaa vii
Не менувај цуцла со поголем проток, остани на истата. Јас сум задоволна од авент натурал. И мам се убави но плосната е цуцлата може да не ти ја фати. Вода спремна во термос, разладувам со флаширана ако е претопла а чашки со спремни дозерки си купив од оние за мокрача.
Бејбилав 2ка го направиле 530 ми се чини... А мојава година ќе прави а уште пие 1 а имам и 3 кутии 2ка.
Вода во термос, прашок во дозерки спремен. Дозерки имаш во Локо кроко, bebehome, dm... т.е во скоро секоја продавница за бебешка опрема можеш да најдеш. Користам големи шишиња и цуцли од dr. Brown's. Цуцлите се големина 2, имам и 3ка но некако брз е протокот и најчесто користам 2ка.
Друшки, може ли искуства со babylove 1 млеко. Позитивни или негативни? Посебно ме интересира ако сте преминале од друго на бејбилав. Моиве беа на аптамил, сменивме на хип, грчевите ги снема, ама ниту нешто посебно ми го бендисуваат а дупло послабо ми напрадуваа месецов што го користиме. Згора на се и столица е се поретка. Бебе од какање секој ден барем еднаш дојде до какање на 4 дена и веќе се фрустрирам. Не сум паметна со кое млеко да продолжиме. Ако имал некој слично искуство да сподели... П.С може ли сликичка од опаковката, нешто разбрав имало некое ново што требало да се пушти во продажба.
Ептен сум задоволна од БЛ. Слични бевме и ние . Почнав со Нан не го сакаше , дадов Бебелан од него повраќаше оти изгледа многу му се свиѓаше и се препиваше , па педијатарот ми рече да давам Хипп. Давав ама почна да не ми кака и да не го пие со сласт. Зедов БЛ и све се среди. Топла препорака . Еве, 7м како го користам . Супер си напредуваше , све е во ред. Само мала маана му е што некако потешко се раствора и чат пат знае да се зашупи цуцлата . Ама ќе го кљумкаш повеќе . За цената да не зборам па колку е разлика особено за со две бебиња .
Фала Бубче. Може да ми ја сликаш кутијата кога ќе имаш време? Сакам да земам неколку кутии за проба. Жив стрес ми е менувањето ама многу се нервирам кога ми бојкотираат и фрлам цели шишиња а настрана што се ми е страв дека се гладни.
Јас двојки имам само Ова си е од 'старото' стандард паковање . Не знам какво ново ќе има. Да не мислиш на био Бејбилав млеко? И такво имам користено кога бевме Бугарија летото. Тоа малку повкусно ми беше МЕНЕ ама овде го намаше па си продолжив со стандардново. И кецот е скроз исто паковањето
Ќе има ново млеко? Јас сум уште на кецот ама еве година ќе полни а имам 3 кутии 2ка и морам да сменам ради железото. Од вирусот и падна на 2ка железо и плус почнав капки малтофер. А сакав да останам на кецот додека сака да пие млеко..