Добра вечер на сите! Дали некоја од вас има искуства со холе кравјо Бебуш е 16 дена до сега му давав аптамил ама мн грчеви му прави а и почна да го нејке го собира во уста и не го голта еве веке 2 дена цели не е сврзан спанје спие само по 15 20мин поцрвенува во лицето и веднаш се буди и вреска од плаќање е сега сакам да сменам и да давам холе кравјо некако највеке позитивни коментари имам за него па да слушнам и од вас
Мами какви диспанзери/дозерки за млекото користите да ви биде спремно за правење? Гледам неколку модели има и не знам кои се најпрактични за ставање во шише а да не останува од млекото или да не се истура надвор кога се сипува. И од каде сте купиле?
Јас на Томи типи имам . Шест се во комплет и баш ми вршат работа . И за надвор и за дома. Нон стоп ми се аз'р наполнети со по 4 мерни единици, коа давам појќе само дотурам ако треба Ама моево веќе ретко пие појќе од 120 мл. Освен пред спиење. Тогаш знае да испие и 180 . Мада реткост е тоа . Не останува од млекото во нив и не се истураат. Имаш опција и за шише со тенко грло и за со широко
Па да , исти се сите . Мм ми вика - шо лупна 600 ден за овие глупости коа се скоро па исти со стерилните чавчиња за урина Ама па ептен се неопходни . Поготово ноќе, коа вреснуваше а јас спијам. Одвај го дофаќав теромосот , а не па да бројам колку дозерки млеко имам ставено
Јас многу пати фрлив млеко зошто во сред ноќ ке заборавам дали 4 или 5 мерици сум ставила, затоа за ноќе спремно го чувам
Јас имам еден од Локо кроко и еден од bebehome. Двата ми вршат работа. Намерно го земав второто различно за да го разликувам кое млеко во кој диспанзер стои. Лесни се за одржување и не останува млеко во нив.
Во врска со диспанзерите.. јас ги полнам шишињата (3 имам) со формула и кога ќе дојде време за јадење навечер, само додавам вода
Епа пример, 90мл треба ќе ставам до кај 60 мл, ке го растворам и после дотурам.. по мерилицата на шишето се ориентирам . А однапред не ја мерам водата