Јас следам и читам Меѓутоа најчесто гледам дека кај другите бебиња новиот аптамил предизвикува запек Кај нас, бебуш е 5 месеци, до сега не сме имале проблем со столица, единствено кога почнавме со новиот аптамил, имаме течна столица . . . Сега размислувам за замена на Аптамилот
На 8 месеци ќе мора да го пуштам во градинка бидејќи тргнувам на работа. Таму им даваат само тетрапак млеко така? Значи дека јас ќе морам порано да го префрлам на тоа млеко за да се навикне?
Во која градинка дозволуваат адаптирано? @Pchelka.elka Некаде дозволуваат да носиш готова кашичка и таа да му ја даваат во денови кога има оброк со кравјо млеко. Прашај си за таа опција.
Како не дозволуваат? Во мојата дозволуваат. Не сакам да кажам која е да не ме препознаат. И нема шанси на бебе од 8 месеци да му давам тетрапак.
Здраво, на адаптирано млеко е малата, Аптамил 1. Дали може да ми пишете како водите евиденција колку млеко испиле во денот. Збунувачко ми е не знам дали да запишувам мл колку што вода ставам, или пак откако ќе го ставам прашокот? Кое е точното?
На групата соба за доење прочитав дека некои адаптирани млека ќе ги тргале од продажба ( меѓу кои и хип ) Ве молам кажете ми дека се зезаат со нас..
Недостаток на железо имало во некои, ама се надевам нема да е и кај нас.. https://www.fda.gov/safety/recalls-...ormula-formulas-have-insufficient-iron-levels
Nie se sovetuvavme so pedijatar I ni kaza da mu davame d3 cisto bez omega Советот од педијатар беше дека течната столица е поради омега што е збогатено нас ни даде чисти д3 капки без омега и подобро е реално уште е течна меѓутоа не е честа како што беше .. чим напредува и си го пие млекото нема потреба од менување
И јас сега гледам дека е старо, ама дека сега го имаа споделено на групата па малце страв ме фати. Фала
Поради обилно повраќање после јадење го сменив ад со Аптамил рефлукс. Од тогаш немаме проблем, млекото е погусто и бебе не повраќа. Но столицата е течна и има грчеви. Искуство некоја мајка, бебе е 2 месеца. Добро напредува. До кога оваа млеко се користи.