Здраво мамички ние сме на ад бејбилов но во моментот неможам никаде да го најдам во градовите околу мене не сум од Скопје можеби таму го има.. што би ми препорачиле замена на тоа?
Zdravo Ne znam dali jas pravam greska ili do mlekoto e. Koristime baby love. Nekogas kako grutcinja se pravat a nekogas ima premnogu pena...
Zdravo majki, koristime aptamil nie e sega prasanjeto mi e kiga pravam doza i ako ne se ispie celata doza ako ostani pr 15ml dali mozi da se cuva dva tri sati so temp na odrzavanje duri da pobara pak ili treba da se isturi?
Се фрла. Ако не почнало да пие бебето од шишето тогаш може да се чува до 2часа на собна температура, ако пиело треба да се испие млекото во рок од еден час од почетокот на пиењето.
Грутки се прават ако е жешка водата најчесто, а пена од мешање нагоре надоле (треба со кружни движења)
На колку степени го правиш млекото? Дали некоја користи Аптамил без лактоза да ми каже дали има 1,2,3 или тоа е едно што се користи до крај? Зашто нема никаква бројка на млекото и не знам како е, а секогаш заборавам да прашам во аптека.
Мислам дека не е до тоа бидејќи ќерка ми пие баш ладно млеко и не се прават грутки. Таа па скоро година ќе направи ич топло не сака да се напие
И моето несака топло Јас почнав да го правам со потопла и потоа го ладам под чешма. Е не прашувај колку замарање ми е ова едно 100 пати во ноќта, спиејќи го правам
Олесни си не го лади под чешма имам у термост врела вода у друго стаклено превриена ладна ставам 50/50 и таму е за пиење
Јас у термос на собна температура ја чувам водата. Ако е степен потопла, плукање и вриштење Ако ја прашуваш неа, може директ од фрижидер да пие Па сега чај кога и правам, тоа е комедии. Варам и оставам да олади скроз оти ќе испие 2 голтки третата ја плука и се смее Во градинка ми викаат го вадиме шишето од ранче и стои така 2 саати додека да и дојде на температурата она шо ја сака
Ама ако го направам со поладна ми се прават грутки Порано поладна вода ставав во термос, и секогаш имаше грутки при кружно мешање. Сега со потопла нема грутки
Скроз исто, нејќе топло и го плука Ставам 120мл ладна во шишето и во кетлер стоплувам 60мл , ја додавам во шишето, па прашок и тогаш може да пие. Сум пробала и од фрижидер, минимално стоплено во топла вода и така го сака