Фала ти. Таа порано пиеше до 600 мл , овие 2 недели намали, не знам, како да и туткам уште 200 мл плус да испие
Da probas dodeka spie da i ‘podmetnuvas’? Moze e period i ke se normalizira. Da ne e vo skok? Mojava sekoj skok namaluva so mleko/hrana.
Па додека спие и давав, ја тргаше главата, така па воопшто не пие. Инаку за скок апликавијава ми покажува дека е 4 дена пред 2 скок. Ама мислам дека не ми ги рачуна добро скоковите. Дека е предвреме родена, па пишав како што треба датум според термин на раѓање.. ама мислам дека ми ги греши скоковите. А со поголемката ми кажуваше се точно апп. Инаку синојќа и дадов млеко кога побара, не ја нудев додека спие. Побара после 6 часа. Испи убаво 90мл. После тоа веќе си бараше сабајлето на 3 часа.
Тие што давате Аптамил… цело време каката им е зелена или некогаш менува? На почеток само додека беше на комбинирано беше измешана зелена и жолта, сега е само зелена. Знам дека е заради железото ама вака ќе биде цело време или треба да смени?
Хмм како да знам дали е ова нормално? Докторката ја прашав пред 2-3 недели ми рече дека е заради железото, не беше загрижена ама чудно ми е ниедна нијанса на жолто да нема. Инаку убаво напредува, пелените се полни.
Мислам дека имаше пишано дека даваш Аптамил без лактоза, така? Ние кога имаше дијареа дававме неколку оброка од тој Аптамил и исто зелена беше каката. Само што се вративме на обичниот стана жолта..
На едниот близнак беше цело време темно зелена, на едниот цело време жолта. Go figure Супер напредуваа и двајцата
По колку пати на ден и по колку ви пијат млекце шест месечни бебиња? Јадеме каши по 80-120 грама (наутро) ама со млеко многу ми намалија количински, колку и да направам нон стоп фрлам. Уште ли треба да се водам по килажата *150? Или?
Мојот е 6 месеци и цица/пие млеко 6-7 пати. Формула му правам 150мл, често знае да не ја допие. Кашичка јаде сабајле околу 100-120 грама. Почнав со 1-2 шишиња формула зошто сакам брзо да го одбијам. Последниве денови мн малку ми цица, едвај 5 мин, а претходно 10-12. Количински не знам колку цица, не молзам исто така.