Nie sme 3 meseci Dali e ok na sekoi 4 h da pie od 130-150 ml (hip kombiotik) ima okolu 6 ipol kg t.e okolu 700-800 ml vo 24 h
На хип органик комбиотик 1 сме, веќе сме шест месеци, дали да сменам на 2 и која е разликата од 1 до 2?
Јас колку што читав на хрватската група за адаптирано млеко, секоја бројка нагоре е по приближна со кравјо млеко него со мајчино. Таму препорачуваат да се остане на 1 освен ако не се надмунува вкупната количина на испиено млеко за 24 часа за таа возраст и ако има ниско железо, бидејќи 2ката била побогата со железо од 1.
Фала мила, охооо ние многу намаливме на млекце не па да надминеме од 7 пати на 4-5, од 900 на 600-800 грама. А железото ни беше малку ниско па пиевме малтофер, сега ни е топ. Значи најдобро би било да не менувам сеуште?!
Јас лично не би менувала а ти ќе си одлучиш . Нашите педијатри ако ги прашаш одма би ти рекле смени на 2 а некако слабо се информирани за адаптирано млеко, барем моето искуство е такво
Ти си со близначиња? Колку пијат сега и колку се месеци. Моите се 4 месеци, едното јаде повеќе од другото ама 120 најмногу јадат некогаш 60-90 зависи ама многу помалку јадат од тоа што треба
Некој да не го има овој грејач и стерилизатор или да сподели искуство со друг? Повеќе ми е за грејач за АД за навечер..
Здраво Дали знаете која цена е Hipp адаптираното? И дали може и како да го сменам од Novalac на Hipp?
Околу 1100 е големото пакување од 800 гр. Млеко се менува постепено, почнуваш со 1 шише дневно и се така толку денови колку што пие шишиња млеко.
I nie sme na ad i voda za navecer si cuvam vo termos toj mi ja cuva i do 7-8h toolinata i samo si klavam vo sisence i mlekoto i odma mu davam koga ke se razbudi da bara.
Majki, bebeto mi e 3 nedeli na aptamilce sme i denes mn mi spie skoro na 4h stanva da jadi, vkupno nekade ima 5 obroci jadeno od po 60ml dali e normalno toa?
Ние сме на пре нан, забележувам дека кај сите тројца после јадење имаат некој слузав секрет кој ги поддавува а немаат сила да го искашлаат...некоја да има слично искуство и дали е храната во прашање или друго е проблем? Претходно беа на аптамил, ама имаа запек и многу грчеви па сменивме. Со оваа супер напредуваат, само моментов со застанување на последната голтка
Едно смотано прашање бебе наполни 4 месеци на 21.11 пие хип комбиотик пре. По дозажата сега треба 150 или 180 да пие? Пишува 180 од 5м
Се смета по тежина колку треба вкупно во 24 часа. Тоа на кутијата е само орентационо. Тежина*150 е вкупен дневен внес. И се пресметува со вкупен оброк, вода и прав, не само вода.
Има 7кг ама на комбинација од доење и АД е, а да и дадам и 200 ќе испие не одбива па после повраќа...
Знае некој што се случува со Хип комбиотик? Едвај го најде мм вчера во 4 различни градови ѕвонев и на крај ги зеде последните 4 паковки. Рекоа имат проблем со доставата, забранена била. Во мк исто е или само овде е проблемот? Се мислам да нема некој проблем и забрана за пиење, па затоа да се повлечени