Ве молам за мислење. На комбинирана исхрана сме. Почнавме со aptamil premature, па откако стигнавме до 3кг + сменивме на aptamil 1. Промената ни беше тешка, 2-3 дена повраќаше после пиење, но се навикна. После 20 дена конзумирање има многу јаки грчеви, вечерва 2 часа не можев да го смирам. Давам waya пробиотик, colief и infacalm. Очигледно не помагаат многу. Се мислам да сменам млеко. На ум ми се aptamil comfort и novalac AR. Ваше мислење?
Dali e vo red bebusot mi e mesec i 3 nedeli i mi pie skoro po nekolku obroci 120ml? A pisi na kutijata deka od 2 meseci se dava po tolku. Dali na nekoj vi se slucilo da ne mu stiga 90ml pa da mora da pie pokje? Inace 90ml obavezno gi pie nekogas znae da ispie samo 5-10ml a nekogas celi 120 gi pie
Здраво доколку на некоја мајка и треба бејби лове 1 имам на залиха 7 кутиии, ние пиевме антибиотик и бебче ми го одпи ова млекце би ги дала по цена од 300
Измеѓу цица или само АД? Никогаш не сум чекала да поминат 3 часа, сум давала АД на барање на бебето и на 2 часа, а некогаш и порано. 4 часа мислам дека е премногу време бебето да го оставиш гладно преку ден.
Најчесто 3 часа, некогаш и на 2ипол кога бебе не може да издржи. Педијатар ми кажа дека и 4 часа не е многу ако бебе во 24 часа пие количина таман за негова возраст, ама моето никогаш нема издржано 4, едвај до 3 часа издржува. И не, адаптирано не се дава на барање на бебето зашто е потешко сварливо од мајчиното, му треба минимум 2 часа на желудникот да го свари
Moeto na 40dena pocna so obrok od 120ml i pieshe na sekoi 3h se do krajot na 2ri mesec e sea vekje sme 3meseci i mu davam po 150ml na sekoi 4h
Kако пресметувате колку мл пијат млеко? Пример водата 120 мл Или вода 120мл+прав 4 дозерки=160мл со волумен (пена)
Се извинувам ако сум досадна. Види како ми се прави мене со пената и затоа не знам како да рачунам.. Спојлер Ако можеш некако да ми објасниш..за во иднина да знам кога ќе зголемувам дози
Мешај со кружни движења да не ти се прави пена. Обично на пакувањата од млеко ги пишува вкупните милилитри по оброк. 120мл + 4 дозерки се 135мл 150мл + 5 дозерки се 170мл 180мл + 6 дозерки се 200мл
Колку по оброк ви пијат на 3 месеци? Наредната недела прави 3 месеци, од 170 мл повраќа малку, а 135 не му стига. Го оставате да го поврати вишокот или му давате помалку?