Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Dali ako go smenime mlekoto moze da mu se namalat grcevite? Momentalno sme na humana

2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Kolku sto znam ne. Jas smeniv ad radi zapek.

3. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    Kaj nas se namalija prvo bevme na Nan i premnogu se stegase se crvenese patlizan se praese I smeniv na aptamil I sega e mn podobri skoro da recam I dq nemame grcevi

На LadyIvvy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jovana21

Jovana21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Majki kolku pari e bebelan mlekoto 400 grama ?

5. Jasminabl

Jasminabl Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
  6. anilorakkarolina

anilorakkarolina Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    21
    mamicki sakam da ve prasam nie sme na ad i doenje pieme humana no bidejki mi bluckase zemav humana ar i citam deka e dietalen proizvod ako imate iskustvo so humana i dali vi napreduvat bebuskite nie sme 2 meseci mesecno kacuvame po 800gr dali e vo red.vi blagodaram

7. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Мамички доено ми е бебенцево еве 7мес но ми е намалено млекото денски јадеме и кашички и цица меѓу оброци и супер е навечер стамува на саат време малку цица и заспива и пак станува не вришти одма се смирува на цице ама мислам дека му е малку. Пробав аптамил и нан 2ка не сака да ги пие. Кое друго млеко би ми го препорачале иначе пие од шишенце мое млеко и чајче. Ова веќе 2 месеци трае ненаспана сум ќе почнам на рабпта другиот месец не се издржува. Совет од доење на ад млекче како???

8. Slow18184

Slow18184 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    938
    Препорака за ад млеко анти алергено?

9. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Moeto napreduva odlicno so humana .imame 3 i pol meseci i sme 6800 teski :)

10. FeVeR

FeVeR Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    11
    здраво женски... бебуш со аптамил 1 е од рагање денес земав аптамил 2 пишува дека треба 3 оброци во 24ч дали можи да се даде некогаш и 4 оброци ...фала

11. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.367
    Мене ме интересира дали кога се преминува од аптамил 1 на 2 се преминува директно со полни 6 месеци или се комбинира на почеток?

12. MamyG

MamyG Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6
    А може ли ад да се направи пред време и да се дава во текот на ноќта ,или мора свежо да е направено и тогаш?
    Ние сме полни 4мес. на доење сме плус ад од овој месец

13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Мaксимум дo еден чaс мoже дa стoи пригoтвенo.

На MamyG му/ѝ се допаѓа ова.
  14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Јaс плaнирaм сo 6 месеци и некoј ден дa дaдaм 2кa.
    Не сме нa aптaмил aмa истo е сo сите млекa.

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Ние па со друг проблем, 8мес без некој ден сме на доење, во првите 6мес имав дома аптамил 1 во случај кога бевме излезени за едно шишенце и го пиеше, во 7миот месец добив менс и ми се намали млекото а мојава често станува навечер и воведов ад едно шишенце од 150мл навечер(демек повеќе ќе спие) па купив аптамил 2 не го сакаше, совет од педијатар ми рече да земам 1ца и тоа го пие, со оглед што преку ден цица 2 пати навачер и наутро по еднаш, сега сакам да пробам пак со 2ка како го воведувате или комбинирате?

16. seldom

seldom Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    71
    Ние сме 2 недели и сме на ад млеко . Го пиеме хипп комбиотик. И давам по 60 на 3ипол часа. Ја будам и ноќе. Од вчера почна веќе и сама да се буди и порано на 2 ипол часа. Го прашав докторот дали да зголемам дозата на 90 ми кажа не многу била мала не можела. Јас сепак кога траже и правам 60 а испива и по 40 кога не е гладна. Само да напреднува. Тоа ми е најбитно.

17. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    5.629
    Ние преминавме, не комбиниравме. Всушност, составот по малку се разликува во 2-ката мислам има казеин кој го нема во 1-цата и некои од минералите се во зголемена доза.Има и поголема калориска вредност, многу битно!. Со шест месеци има други нутритивни потреби. Сепак, ако педијаторот има друга замисла, тоа е веќе друго.

18. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.367
    Па овде некаде прочитав дека некои комбинираат. Значи директно да преминам. Денес бев на педијатар и заборавив да прашам имаше болни деца па да заминам побрзо и заборавив некои работи. Фала ти.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    5.629
    Те разбирам, сега некако не е време за прегледи кај матичниве,каде во ист ходник чекаат и болни здрави, но ако можеш побарај ја по телефон. Не е проблем да ти одговори, може да те праша за мерките (тежина, висина и толку). Јас не се ни консултирав, ја истрошив кутијата, прминав на 2-ката, веднаш си прифати,а зборував со аптекарите. Сепак прозводителот си навел и возраст и тежина. Ама ако си скептик подобро прашај си по телефон, не мора да одиш до таму со детенцето.
    Заборавив да додадам дека си ја доев во тој период, а само еден оброк ми беше аптамил зошто млекото почна да опаѓа. Тројката ја почнав неколку дена пред годинката, и иако ванилизирана, мојава кратко ја есапеше.

20. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.367
    Не секако не одам со него. И денес стоев надвор јас мм чекаше внатре за да не прозиваат. Ми е страв многу болни а ние засега сме супер. Да и ја читав и така пишува. Најверојатно и ние така ке преминеме да ја дотрошам единицата за еден ден и ќе почнам. Фала ти најмногу.