Најбитно сега да ставаш бебе на града и да не мислиш дека немаш млеко, верувај и тоа малку му е доволно. Дај му време на бебчето да научи да цица и тој сам ќе си ја извлече брадавицата. А ако не успеете, прифати, ама веднаш прифати. Во страшна депресија бев зашто не можев да дојам, сега кога ќе ми текне се мразам себеси што толку си го мачев син ми. Знам колку ти е тешко, ама тоа е мора да прифатиш. Не се секирај, и со шише ќе ти биде исто премил како на града што ти е
Seuste e rano za da se zakluci deka ke e na AD , molzi se na 3 casa redovno i pij caevi za laktacija mleko moze da dojde pokasno , nudi cicka ama ako ne saka vo sise davaj mu majcino kolku i da izmolzis jas prvite 3 nedeli 10 ml ne mozev da izmolzam a sega veke molzam po 50-60 ne e sovrseno ama stigame pola obroci da se majcino pola adaptirano. Pisi mi poraka ako sakas ke ti pisam sto mi pomogna za da najdojde mleko.
Dali e mozno Aptamil ADC da ni pravi zapek? Ne e uste potvrdeno deka ima problem so laktoza, vo bolnica mu dadoa ednas aptamil premature i imal zakrvavena stolica i odma smenivme na ADC iako bese vo inkubator 30 dena i maticnata rece deka ne mora da znaci deka sega bi mu smetalo. Super napreduva ama epten se macime so zapek ednas na 4-5 dena kaka temno zeleno. Dali imal nekoj vakov problem i imalo podobruvanje so drugo mleko? Na kombinirana ishrana sme 3 obroci majcino,4 AD.Davame i probiotik ama dzabe
Sakam da prasam sea vovedov 2 obrok kasa dali sea mlekoto treba na 3 saati da mu davam ili treba da zgolem na 4 saati da mu davam da pie na adaptirano mleko sme
Оброкот е замена за млеко, ко ќе му се пријаде после оброкот ќе му дадеш млеко. Исто како и обично по колку му даваш. Мојата има барано млеко и на 2 саати после оброк, и на 4. Зависи шо јадела
И јас не замислував бебе и шише ама добра е сегашноста Ќе ти се олесни џебот и ќе ти се зголеми миењето цело време. Твое е да пробаш, бебе на града цело време, пумпата во раце кога ќе дремнува, многу течности, чаеви за лактација, Лактил капсули пиев јас, помагаа едно време. И како шо кажа членката погоре, ако не бива - не се мачи. Јас се премачив, бебка ја премачив 3 месеци, повеќе пумпата ја гледав од неа. Да ти е живо и здраво
Сакам да сменам адаптирано млеко, ќерката е 6 месеци, од раѓање до петтиот месец беше на Аптамил 1, а сега сменавме Бејбилав. Ама не сум многу задоволна, па би сакала ваше мислење. Се мислам помеѓу Холе и Бебелан. Или евентуално да се вратам на Аптамил. Наводно тие две биле подобро за бебиња со пониско железо
Дечки, бебелан 3ка го снемува нешто или трипам? Веќе месец дена во една во друга аптека, во дм или нема ниедно или има по едно само.
Фала ти премногу. Ќе земам утре некое од овие. Ако некој користи некое и може да сподели искуство и цена ќе ми биде од корист. Фала
Јас користам Дм Био Пре 600 гр е малку помалку од 600 ден. Еве случајно имам слики од 3ките сликав за пријателка
Зошто не си задоволна од Бејбилавот? Мојата е на Холе, претходно беше на Хип и не гледам некоја разлика, исто ги пие. За железо не ми спомнале ништо.
За малото користев бебилав 3 ама не ми го допиваше цело,па го снема се префрливме на дм био 3 и го пие без проблем и поубав мирис ми има некако Пред месец дена не најдов дм био во капитол и земав бебилав 1+ што е Едвај ја претеравме ноќта,не го сакаше воопшто,жолто е и не се раствара убаво Така да препорака од мене за дм био
Дм Био топ прифатено. Е сега да прашам, можам да го чувам млекото во металната кутија од Бебеланот? Ваљда можам. Вака не ми е практично во ќесичка
Јас од кога сме на бејбилав/дм био користам метална кутија од маги вегета со кесе внатре Мала и практична ми е и кога одиме некаде
Мислам дека најстерилно си е во оригиналното пакување. И јас мислев да ги префрлам во опаковката од Аптамил, ама некако се предомислив.