Благо е колку и другите претходни млека што ги пиеле Hipp combiotic 1/2. Твоето кое млеко го пиеше? Јас се мислам да го сменам Hipp, во последно време тешко го наоѓам. Во аптека ми кажаа и кај дистрибутерот го немало.
Humana junior 1+, пиеше наутро и после прво спиење само, ама не ми се допаѓаше дека благо. Забите му се изронаа и сите поврзуваат со сокови или млеко. Сокови не пиеше ама две шишиња млеко - да. Сега не знам за малово што да правам, не ми се дава кравјо ама па страв ми е за забите. Не знам овие Холе козјо/кравјо од 12 месеци натаму од Зегин какви се..
Majki vcera bev vo apteka i mnogu me iskaraa za mlekoto od babylove. Demek samo Aptamil i nisto drugo. Zasega bebe mi e super, kaka redovno i mocka, e sega grcevi ima osobeno poslednive nekolku dena ama jas mislam deka e normalno. Vie kakvo iskustvo imate so dvete mleka?
@Tiny Love Pa demek da ne im veruvam mnogu na dm, i Aptamil bilo nezamenlivo i br. 1 vo America i Anglija. Mozda sakaa da si prodadat zasto edna kutija 1000ka. A jas pred da kupam si iznacitav ovde, i najmnogu koristeno e babylove pa i jas zedov takvo. Gledam ne zgresiv, ama bas rekov da prasam sto e tolku posebno Aptamil.
Sekoe mleko si e ubavo I se praveni za bebinja.Aptamilot Kako mleko od stalno se forsiralo Kako neshto wow.
И мене во Систина ми го кажаа Аптамилот како најдобар, но јас Нан давам. Се гледа дека имаат соработка и сакаат да се продава.
Мене педијатар НАН ми се запна. Јас земав ХИПП на почеток и од тогаш престанав да и кажувам шо пие детево
Па бејбилов нема у аптека, затоа. Моите пиеа аптамил прематур и супер им беше, брзо напредуваа и се, ама какви грчеви и дијареа имаа од аптамил 1 уште трауми имам. Така да остај што ти зборат, најдобро млеко е она што ќе му се погоди на бебето. Инаку за бејблов производите генерално имам став дека не може да се лоши ако се произведени во Германија. Имаат таму правила и регулативи, сигурно не произведуваат неквалитет. Може сум грешка, еве не знам...
Исто и јас престанав да кажувам. Нас хип ни го форсираа а го откорнаа грчеви и уште ме убедуваше педијатарот дека немало врска млекото. После го сменив на своја рака и одма подобро беше. Многу паѓаме на брендови и се форсира аптамил, а новава формула пронутра не била баш нај.
Сите адаптирани млека се прават според строго пропишани стандарди. Според состав се речиси идентични. Ако платите повеќе за едно млеко отколку за друго сте го платиле брендот/името, ништо повеќе. Евентуално по вкус може да се разликуваат по малку (некои поблаги, некои понеутрални, со или без ванила итн.) Така што ништо не му фали на Babylove