Toj mi rece povekje da mu davam vo militraza ama ako se vodam spored tabelata 120 i 150ml se 5 pati vo denot. Sega ke mu davam na 4h ama po 120ml
Здраво, ние сме 2 месеци и никако да погодиме млекото пиевме прво Аптамил premature после Аптамил обично, ама многу повраќаше и затоа почнавме со хип anti reflux, но ни дојде друга мака почна да има дијареа после секој оброк, плаче се свиткува и е често гладен најверојатно не му одговара плус ни излезе дека е интолерантен на лактоза, некој да го има користено ова млеко или да е интолерантен на лактоза какво млеко ви помогнало да ми препорачате ?
Дали имате интолеранција на лактоза или секундарна интолеранција...ако стр секундарна не е страшно со капки ќе ставате во млеко и се регулира и обично до 6 месец се губи барем нас така ни кажаа..ние имаме секундарна и користам колипрев капки, до три месеци ги ставав во секој оброк а потоа почнав да редуцирам, во еден ставам во еден не...
Јас вријам поголема количина на вода, ја оставам малку да се излади (околу 40 степени) па ја ставам во термос (700 гр збира). Кога треба да правам млеко ставам од термосот, ставам дозерките и готово е. Некогаш ако треба малку да ја изладам ставам шишето со веќе направено млеко под млаз ладна вода под чешма, бргу се лади. Најбитно е да имаш веќе готова вода, а не да ја спремаш кога бебе е гладно
Од лидл тука во швајцарија го зедов. Не знам на која фирма е. Нека кажат другите членки од кој се задоволни во мк
Јас од Електрометал имам. Ставам врела вода. По 3 часа е сеуште жешка и треба да се лади. По 6-7 часа веќе е тамам за без ладење. https://elektrometal.mk/proizvod/termos-casha-kb7103/ Плус од Алиекспрес за надвор си порачав и дополнителни како термо торбички. Е сега не сме стасале до надвор да шетаме долго и да ги испробаме.
Имам од tuctuc, задоволна сум. Мислам дека е 500мл, но мене ми се доволно. Ги фалат и од Карес, види и таму.
Јас имав од твистшејк, супер држеше 3 месеци и наеднаш прекина. Сега ни 3 саати не држи. Сега купив ефтин од технополис и за сега е добар, ми држи цела ноќ
Јас секогаш ставам 40 степени вода, за веднаш да направам млеко кога сум излезена. До сега и до 6 часа надвор водата била топличка, евентуално може ептен да се подолади неколку степени, но ништо значително не ми било на мене, пак бебе ќе пие топло млекце.
Девојки дајте ми совет какво шише да земам за новороденче за ад? Цуцла, шише секој совет е добредојден. За 0 месеци бебе.
Banz е одличен и собира 900мл https://urbanlife.mk/product/термос-шише-со-спортски-додаток-946мл-bpa-free/
Ти препорачувам анти колик шише да одбереш. Јас бев најзадоволна од авент анти колик како за почетно шише. И dr. Browns се добри.