Е токму така, со болестиве од готово вересија. За здравје да појдеш, не дај Боже болен се вратиш. Затоа сум поборник за оделни чекални и ординации за болни и здрави. И да се дистанцирам од болните, овие не ја ни проветруваат просторијата пред другото да дојде. Затоа и јас често се консултирав по телефон.
Женски јас на своја рака давам 2 * 90 хумана (иако педијатар рече дека е доволно само моето на доење), ама многу грчеви има и тешко ми кака бебушот. Дали е можно да е од ад-от, да не му одговара и ако да, какви ад можам да давам? Фала ви.
kaj go najde bas humana toa mleko ic ne mi e ok,mnogu se zalat od nego. Nie bevme prvo na aptamil, pa hipp combiotik i sega sme na bebelan. I ubedlivo najdobro e bebelan. bebe kako ubavo, ne blucka
Епа не знаев. Од хип ми се исфрли и ене го така дреме дома. Хуманата е на крај... Да земам аптамил или бебелан баш прееска гледав во Еурофарм ама не сум чула за него и не се осудив да го земам. Епа наредно ќе земсм бебелан. Срце си, фала.
zemi si bebelan, od aptamil ke ti kaka epten retko. D so aptamil kakase i na 3-4 dena, baska ja rasipaa i serija edna pa za nigde bese mlekoto.
Очајна сум мајки. Не го дојам бебе, па ќе морам да му сменам дохрана. Користам една француска дохрана најблиска до мајчиното млеко наводно по состав. Во Македонија сум и морам да сменам зошто ги потрошив залихите кои ги донесов од Франција. Совет?
Ние три aд сменивме ти гo препoрaчувaм бебелaн или хипп нaјдoбри се , пoсебнo бебелaн нaјвеќе ни гoди.
Ако може да ми кажете каде го купувате бебеланот и дали редовно го снабдуваат? Сакам да му го сменам млекото ама ако се наоѓа тешко се мислам...
vo eurofarm vero jumbo nonstop go ima, isto i vo centar postojano go ima. a i vo zegin mi spomnaa deka go donele tamu sigurno i poevtino e.
Здраво на сите. Бебчето ми има 2 месеци и е на цицање плус ад. По препорака на педијатарот земаме Hipp Combiotic, меѓутоа малово тешко се кака, се вцрвенува и плачи додека се олесни и често после млекото повраќа по неколку пати, а понекогаш и ептен силно (како хидрофорче). Какво млеко ми препорачувате да земам, особено некои со исто искуство со истото млеко. Благодарам
Zdravo mamicki. Po kolku ml treba da davam AD na 2 mesecno bebe? Ponekogas i cica no nemam izgleda dovolno mleko pa se trga od cice i place i ne spie cel den pa ke se preflime samo na AD
Majka i moeto bebe e 2 meseci i jas mu davam prvo da cica ama nemam dovolno mleko pa potoa i davam ad 60ml nekogas celo go pie nekogas samo 30ml inaku humana 1 davam
hipp combiotic e bas mlekce so probiotici koi ovozmozuvaat polesno kakanje. Bebus moj od aptamil ne kakase po nekolku dena, od hipp combiotic sekoj den, sega sme na bebelan i kako isto sekoj den retko preku eden den. Ako kaka redovno i stolicata ne mu e tvrda , toa crveneenje e normalno i moeto taka pravese i seuste cat pat pravi. Vo odnos na povrakanjeto najverojatno ne mu godi mlekoto, toa najubavo da se konsultiras so pedijatarot, mozebi treba da pie anti reflux mleko.
Според кои критериуми хумана не е Ок? Баш пред некое време памтам @danichap имаше постирано рангирање на ад млеката во Германија и колку што паметам хумана не беше лошо оценета.
Овие анти-рефлукс млека немаат бројчиња а бебчево ми е само два месеци па не знам колку се соодветни. Од Hipp combiotic се кака откако ќе му дадам чајче, инаку се мачи. И заборвив да спомнам многу често има гасови. Сега зедов Nan pro 1, па се надевам подобро ќе му биде (да го заврши прво претходново). Какви искуства имате со ова млеко? И каква препорака би дале? Поздрав