Мислев на флаширана па превриена, демек откако ќе преврие немало ништо па затоа мртва - логиката на мајка ми.
Па шо треба да има Или чешмовача па превриена или флаширана. Јас користам филтер за вода па од чешма и давам
Роса е најдобра од водите, малце натриум и малце сулфати има. Само не сум сигурна дали беше изворска или минерална. Ни рекоа изворска било подобро
Земавме Бебелан на почеток, ама ни доаѓаше скапо. Следно зедовме Јана и бидејќи за ноќе чувам вода во термос, после превривање, за да е цела ноќ топла, термосот беше со бели траги како бигор. После тоа преминавме на Ладна и поретко Роса. Со овие нема такви траги.
Zdravo,i nie isto sme intoleranti na laktoza.. pocnavme samo so aptamil free lactose no imase zeleni stolici i doktorkata vo Remedika mi rece deka e gladna toa mleko e poslabo od drugite porazredeno e i sega mi preporaca Aptamil Comfort +Lactose free da go mesam pa ke vidime
Шо? Ќерка ми додека беше само на АД, имаше зелена столица ама буквално цело време. Додека не почнавме со вкусови. А ти кажала да мешаш 2 различни млека, не сфатив убаво?
Mnozi kg na bebe po 150. Ke dobies brojka na ml za mleko sto mu se potrebni vo tek na 24 casa. Taa brojka deli ja na 8 pati (ako davas tolku vo 24h) i ke izleze merka za 1 doza Valjda ubavo objasniv
Здраво на сите! Малку сум испаничена, свекрвами е на гости, жената да помогне ама сега ја видов дека му дава од шишето од старото млеко приготвено пред три часа што останало односно што не го допил,одма го тргнав шишето ама веќе бебо имаше испиено некои 30 мл. (а и беше напоменато дека повеќе од 1 час ако помине да не го дава) Иначе имаме 10 месеци и сме на аптамил1. Малку ме фаќа паника и сакав да прашм дали се има случено истото на некој од Вас тука? Се надевам нема да дојде до труење
Пред два дена преминавме од Аптамил прематур на Аптамил 1 и едново бебе после секој оброк кака и тоа обилно и потечно, претходно со прематурот имаше многу тврда столица. Исто така константно е гладен, а нели не смеам да му дадам порано од 3 часа,а мајчиното скоро ми секна, едвај по 30мл молзам и не знам што да правам кога плаче. Можно ли е да не му одговара кецот или нормално е ова се при промена на млеко? Другото бебе исто почна да кака полесно, ама по 2 пати на ден.
30мл молзено е супер, ставај го на града за да стимулира повеќе. Јас едвај 20мл молзев, а напредуваше супер само на доење, цицаше 14 месеци. Ставај на града колку сака и кога сака, давај го и молзеното.
30 мл вкупно на ден измолзувам, не на секое. Инаку влизнаци се, немам опција да цицаат кога сакаат и колку сакаат, невозможно е, знаат да завриштат двете заедно, плус нема млеко во градите и само се мачиме. Не сум се откажала се уште, ама 30мл од вкупно 3 молзења на ден колку што успевам да направам е премалку, едвај им делам божем за имунитет, ама тоа е, нема ни за да ги залажам, а не за друго. Сега ова адаптираново ме мачи да не не им одговара.
Колкава тежина имаат и по колку млеко давате? Кај нас на тежина од 2,2 кг , испадна малку по 30мл на хранење и бебе не напредуваше.
Како го припремате Aptamil Premature, имаме вода Изворска, треба да се преврива? Читам дека секој различно прави припрема.. Препорака за оброци ни е 8-12х35-40мл. Откако ќе се припреми се користи веднаш, така?
Мајки дали некој користи Хип Ар, да ми каже каде го наоѓате, сопругот денес цела К.Вода и Аеродром ги помина и само една кутија нашол?Му рекле незнаат кога ќе добијат ..благодарам
Uste nekoj den sme 4 meseci davam po 180ml, pocnavme pred skoro nedela dena. 150ml pokje ne mu drzat i place na 2h. A nekogas se slucuva i nekoj obrok da mu e 150ml gledam da ima 5 obroci vo tekot na edno 24h
Ве читам филтер на чешма за вода.Сакам и јас ама незнам кој да го земам,ве молам ако може да ми кажете тие што имате каков имате и како сте задоволни