Imam twistshake sise ama mi e 4+ i razlicna forma na cucla. Ke probam da vidam dali odgovara cuclata. Vo momentov sme na sise babylove, a cucla lazlivka od nuk,sakam.da i smenam druga forma ama ja pluka, ne ja saka. I dadov cucla silikonska od avent, ama zasto e vo druga foema i ja pluka. Kako da i smenam?
Меѓу дневни дремки издржува и до два часа максимум со тоа што по ново ако после спиење се шетаме надвор веќе не заспива веднаш туку си е будна и си гледа. Е сега дали скок или многу народ сме па често некој ја буди наместо долги дремки наутро до кај ручек има неколку по 15-20 минути и после нив вреска бидејќи не е наспана. За попладне кога е веќе преморена и 4+ часа да спие.
Имаш од твистшејк цуцли посебно се купуваат по две..ќе купиш од најмалата...ама ако не ја сака џабе....види пробај со таа што ја имаш, биди упорна ама ако не сака, немаш начин..пробај да го правиш млекото со потопла вода па да го ладиш и не многу да го клацкаш туку со кружни движења да го мешаш..и ние имавме проблеми со грутки, а и како што го немаше млекото често се префрливме на био со него го немаме тој проблем
Вие што давате формула, колку пати ви се будат бебињата навечер за пиење млеко? Мојава е 4+ месеци, се буди два пати, точно на 3 часа, некогаш и порано ако не го допие цело шише. Прашањето ми е кога престануваат да се будат за оброк и кога ја врзуваат цела ноќ или еве барем за еден оброк ако има некое правило воопшто.
2++ месеци, во зависност од тоа која количина ќе ја испие околу 22:00-23:00 часот, следно станување е помеѓу 02:00-03:30. После тоа околу 06:00 наутро. Е сега дали да и ги сметам 2 станувања ноќе или 1 индивидуално е. Некогаш после тоа будење презаспива уште час, два, некогаш не.
Мојата ептен мала почна да спие ноќе по неколку саати врзано. Многу, многу ретко се случуваше да се разбуди среде ноќ за млеко.
И мојот до 5 месеци се будеше два пати за млеко. Околу 12 и околу 4-5. Сега веројатно не го држи па 3 пати сака да јаде. Мислам дека поголеми почесто се будат, барем по моето искуство така ми изгледа
Мајки бебе на 2ипол беше 4700кг, сега е точно 3 месеци и е 5100. 90мл давам, повеќе не може да испие. Се роди 3060. Дали е малку овој напредок? Гледам на 3 месеци накај 6кг треба да бидат
Na 2 ipol meseci nie bevme 5500gr ,davam po 135ml od pred nekoj den. Nie denes 11 nedeli napravivme. Pocnav da davam po 135ml zasto otkako ke ispiese 120 placese.
За пола месец качило 400 грама, тоа воопшто не е лошо. Чисто орентационо во спојлер ставив табели за раст. Според мене, немаш причина за загриженост. Спојлер
И моето на 2 и пол месеци е 4,5 кг со тоа што ја донесовме од болница со 2,2 кг. Некаде по кг на месец става. Овој пат може и повеќе ќе има од тоа.
Сега земаме некоја vodavoda мислам така пишува на шишето, некогаш ја замлачувам, некогаш така на собна температура го давам бидеќи синко не пие топло млеко. И секако го мешам со лажиче бидеќи од стакленово шише со кружни движења не ми се раствара.
Mamasitas Utre ke odam na frizer konecno posle poveke od 9 meseci. Sakam sabajle da i ostavam na svekrvami da i dade mleko na beba, spremno da bide vo termos bidejki sveki neznae da pravi a i jas ne sakam da znae. Prasanjeto mi e dali ke e problem da bide vo termos 2 casa najmnogu? Mozebi ke treba i pobrzo da dade, neznam nokva kako ke pomineme. Ako usoglasime sat i pred trgnuvanje da dadam ke bide super ama bas toa vreme spie. Ke ima gajle vaka?
Како да сретнав некаде податок дека ако бебе се нема напиено, од кога е направено млекото, до 2 часа може да стои на собна температура. А, откако ќе почне со пиење, остатокот да се испие за 1 час максимум. После тоа да не се дава. Јас практикувам максимум 1 час да е спремно без разлика дали пиело или не.
Максимум може направено млеко без да го пие да седи 2часа, но до сега не сум го практикувала тоа. Подобро спреми точно вода во термос и стави точно дозерки прав во шишенце и нека измеша. Нема ништо комплицирано во тоа и плус е побезбедно. Но ти си знаеш.