@brm_brm И моето го пие ова. Претходно беше на Hipp, но последните 2 месеци го сменив со ова. Го прифати без проблем.
Баш ќе пробам. А која цена е? Сабајле и понудив не сакаше ад. Ноќе гледам да и го откажам. Неколку ноќи не и давам. Инаку макс ќе испиеше 120мл. Така речено не пие воопшто а и не јаде. Малку млечно внесува. Само со бисквити и чоколино што ќе касне.А и јогуртот не ми го сака
Многу менувавме и на крај останавме на Dr Brown, а од пред некој ден цуцла од 0+ му ја сменив на таа за 3месеци, втор левел
Ние сме 3++ цело време се храниме во раце ама веќе ми станува мачно баш поради тоа мрдање и препелкање, ја врти главата и го вади па пак голта воздух. Инаку баш и јас мислев дека е до цуцлата и веќе недела дена сме со цуцла левел 2 (за 3+ месеци) ама исто си голта воздух.
Кои млека без лактоза ги носат во мк? Во зегин има само аптамил (нема бројка). Дали има некое за над 6м?
Momentalno koristime babylove mleko 1, vo dm vo nasiot grad ne nosat dm bio 1 samo pre I 2ka. Sakav da go smenam so dm bio 1 ama bidejki nema (ne nosat) sakam da zemam dm bio pre. Dali e greska? Dali ste vrakale od 1ca na pre? I Dali mora poleka da go voveduvam ili moze da pocnam odma celosno so nego?
Znaci zatoa nema nikogas. Prasav I prodavackata mi rece deka ne nosele nikogas 1ca ( demek tuka vo prodavnicata ne nosele) znaci moze da zemam pre bez problem
Можам ли спремно шише да ставам во фрижидер до 1 час, изладено прво под ладна вода? Многу сум збунета со складирањето и користењето на формулата. Моето е 2 недели и е претежно на формула, два пати на ден и молзено, па формула како дохрана, пие од 90-100 мл на оброк Аптимил инфант. Имам термос со провриена вода која ја користам 24ч и секогаш ладам под млаз ладна вода, ама моево дете кога станува од спиење мора у секунда да дадеш шише оти смак света е, ќе не изеде и нас. Е сега да знам кога точно станува ќе спремам тогаш, ама некогаш се буди на 3ч некогаш на 4ч. Пример сега изгледаше готов да стане иако минаа само 3ч, зедов брзо да спремам шишето, ама он продолжи да спие. Го ставив во фрижидер и ќе го разбудам кај и да е да го испие ама не знам дали е безбедно? Искуства?
На собна температура може да стои до 2 часа, ако не пиело бебето од него. Но најчесто сум го чувала до саат и пол. Безбедно е да го дадеш вака чувано во фрижидер, па потоа да го затоплиш под вода. Но тоа е поспора постапка отколку топлата вода од термос да ја разладиш со ладна до температура спремна за пиење и да го приготвиш млекото.
Сакам да пробам бејби лав млеко, еднаш на ден како замена за оброк. За 7 месечно бебе. Кое ке ми го препорачате? Пребарував на гугл гледам има различни. Го избрав ова како поекономична варијанта зошто знам дека не можат да стојат подолго отворени а ако давам само навечер ќе треба да го фрлам после недела/две колку е рокот. Едит: бебе е на ексклузивно доење и прв пат ќе давам ад, давав само првата недела хипп комбиотик кога се роди.
Немам Дм во мојот град и не сме пробале со нивното млеко. На Бебелан има назнака дека во рок од 4 недели треба да се потроши, а онлајн најдов некое инфо дека во 400 грама прав има околу 93 мерички. Е сега зависи колку мл планираш да даваш, нели 1 меричка е за 30мл. На база на тоа може да пресметаш колку време би ти траело. Како што имам читано секако тоа на Дм е најисплатливо.