Здраво на сите сакав да прашам ако има некоја мајка како мојот проблем да ми каже како да постапам.. бебчето сега е 6 месеци од 2 месци ми е на хип ар формула но многу често ја снемува и секогаш ми е проблем имав многу на залиха но се троши и сега снемав а нема во ниедна аптека па како замена ми кажаа холе а2 дека било слично на тоа и го земав немав избор сега преку ноќ треба прв пат да му давам што да очекувам дали сте менувале така млеко преку ноќ и како се реагирале бебчињата
Istiot problem so babylove 1, zemav dm bio pre ama ne go saka. Trgnuva dva pati silno zasto gladna,I koga.ke go primeti, janpluka cuclata I ne pie ic. Se nadevam deka nema da image vie vakov problem
Off nokeska ne go oseti go ispi no sabajle ne go sakase mnogu placese dodeka piese a nemam izbor toa sto go saka go nema mora da se previkne ili neznam so da pravam
Имаше повеќе ама очигледно се разграбале...пиши им на Дм на фб враќаат ќе ти кажат каде има па ако имаш некој Скопје да ти купи...јас заради тоа на био се префрлив па и биото го немаше па праќав луѓе да ми купуваат и хаос...Дм се хаос со млеката
Здраво да прашам бебето ми е месец и пол и дури се воспостави лактација за доење купив адаптирано хип 1 ама му имам дадено само 3 пати, отворено е и незнам колку време смее да се користи?
Zdravo na site,momentalno sme 4++ i sme na doenje plus ad maleko Prvo bevme na hipp combiotik no poradi grcevi go zameniv so bebelan no pak sme isto i sega pocna da kaka na 2 3 dena i poradi sto mislam deka i navecer go boli stomaceto i non stop prete se grce i ima mnogu gasovi Koe mleko bi mi go preporacale ?
Кај мене бљуцкаше многу од комбиотикот, од бебелан исто. Нас ни се погоди Аптамил (прво имаше течна столица од ова млеко ама сега е супер, ем убаво кака, ем воопшто не бљуцка).
Мислам дека комфорт нема веќе, пронутра е сега (тоа е новата формула). Или ако има многу грчеви пробај со Novalac Anti Colic, баш намената му е за грчеви.
Кога се преминува од 1ца на 2ка ист тип на млеко повторно се воведува на пример едно шише 2ка, другите 1ца, па две шишиња итн, или оддеднаш може. Да речеме залихата што ја имаме на 1ца би ни траела до 6 месеци и 5 дена, па веднаш со 2ка потоа. Рано ни е уште ама да соберам искуства.
Јас разговарав со педијатар за ова затоа што читав дека така давале но педијатсеот рече кога ке потрошиш 1 продолжи со 2 и јас така направив супер си беше немаше никаква промена кај бебето ни во столица ни во грчеви ни во ништо