Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Мајки, најтопла препорака за Baby Brezza машината за приготвување формула. Кој има можност нарачувајте ја од Америка, многу често е на акциска цена. Се каам како не ја дознав порано, ќе ми спасеше ноќи во припрема на млеко.
    https://babybrezza.com/products/formula-pro-advanced

AniSk, Anturium and Lavica2602 like this.
  2. DoubleK

DoubleK Популарен член

Прематурни сме и од пред една недела пиеме два пати во 24 часа Аптамил прематур, а останатото мајчино.Од тогаш имаме и запек.Сменавме пробиотик,пие Биогаја и капки Инфакалм.Дали да сменам на Аптамил пронутра 1 или Новалак Ит кое читав е за бебиња со запек?Искуства?

3. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

кога го потрошив млекото купив 2ка и продолживме само со тоа и добро го прифати

4. Nela1

Nela1 Истакнат член

Ve molam za odgovot. Od ragjanje koristime ad hipp combiotik. Koga trebase da smenam br.2 smeniv vo baby love. Site koi koristite baby love mleko od dm dali potesko se rastvara (razmesuva) dali vi se pravat grutcinja???

5. januari19

januari19 Популарен член

Да.
    Јас правам вака : го правам млекото на тем.45степени, промешувам со пластична лажичка и после го протресувам цело шише. Нема бели грутчиња проверено :)

Nela1 and Lavica2602 like this.
  6. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Samo toa ne mu cini na mle,sto ne se rastvara ubavo. Jas mesam so silikonska lazicka okolu 30sek I nema grutcinja. Kako sto ti pisala @januari19 so protresuvanje sigurno ke se rastvori ama jas odbegavav zaradi meurcinjata so vozduh,mu se sobira pena taka I se plasev od gasovi

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr and Nela1 like this.
  7. Romantic

Romantic Истакнат член

Вработена од Еурофарм еднаш ми кажа дека тоа на Новалак го користеле кај бебиња со запек.

8. Asd2

Asd2 Нов член

Majki imam edno prasanje,na cajot becutan pise deka moze da se rastvara vo mleko,dali moze da se dodava i vo ad mleko ?

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Јас прво ми ја сменила биогајата. Кај нас грчевите беа од тоа пропати дете и не само мое и други бебиња на блиски исти случај. Линексот одлично се покажа. На бејби лав имаш за прематурчиња до сега мнпгу реткп некој да им запек од тоа млеко, доста поефтино, а и бебе убаво напредува топла препорака.

Lavica2602 and DoubleK like this.
  10. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

На бејбилав пре не е за прематурчиња!!!

PREMATURE (Aptamil Premature, PreNan, Similac Premature, Enfamil Premature) je namijenjen prijevremeno rođenoj djeci i novorođenčadi s niskom porođajnom težinom.

PRE (Aptamil PRE, HiPP Bio Combiotic PRE, Babylove PRE, Beba PRE) je formula najsličnija majčinom mlijeku, sadrži samo laktozu i namijenjena je zdravoj, terminskoj dojenčadi i dojenčadi koja su uz adaptirano mlijeko i dojena.

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Секако повеќе има нутритивна вредност од 1ца. Нека си спореди со другите млека и нека види дали и одговара составот. Се е подобро одколку бебе да се мачи со запек.

12. DoubleK

DoubleK Популарен член

Фала на сите.Дадов НОВАЛАК ИТ посекако се само два оброци во 24 часа бебе јаде и нема запек повеќе

13. mini 23

mini 23 Активен член

пробај со аптамил комфорт

14. 1209

1209 Форумски идол

Жени сакам однапред да спремам формула за ноќни хранења, 2-3 пати се буди ноќта и многу ми е мака дека е на различен спрат кујната а сега треба со едни капки што ќе ги користиме да чекаме барем пола час да се растворат во формулата пред јадење, со што јас треба пола даат да го оставам детето да вреска за јадење и тоа ми е неизводливо. Не го будам веќе за јадење и не можам под саат да правам и да го будам да јаде.
    На страната на аптемил пишува дека може унапред подготвено шише да стои 24 часа во фрижидер со што ќе ми се олесни многу, дали некој прави вака, дали е безбедно? Да напоменам детето не пие топло млеко, одма од фрижидер го давам.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Колку ќе биде добро млелото да стои со капките толку време... Подобро земи си термос и на страна дозерка да имаш па ќе му направиш млеко.

1209 likes this.
  16. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Ако ставаш лактаза од оние што треба да се активираат 30 мин во млекото за грчеви, имаш и опции што се ставаат веднаш и се пијат. Спреми го млекото или термос вода до тебе и само ставаш од капките и бебе пие.

1209 likes this.
  17. Skyler

Skyler Популарен член

И двете се супер, не знам Новалак која цена е, Аптамилот е 590ден.

velesanka likes this.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Детето ми повраќа на секое јадење, беше само блуцкање сеа саглам повраќа, му давав готово аптемил ама скапи се, откако поминав на прашок ова де случува, дали не раствораме убаво не знам. Сакам да сменам со Хип да пробам може до формулата е, како сте задоволни од неа?

19. Miss_S

Miss_S Популарен член

Да не зголемивте на количина, па да му е многу?

Немам искуство со Хип и со менување млеко, кај нас од старт се погоди да прифати еден тип и немаме промени

1209 likes this.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Не, дури помалку јаде деновиве, а почна да цица повеќе па си велам да не го прејадувам.