Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    873
    Допаѓања:
    1.664
    Мајки, најтопла препорака за Baby Brezza машината за приготвување формула. Кој има можност нарачувајте ја од Америка, многу често е на акциска цена. Се каам како не ја дознав порано, ќе ми спасеше ноќи во припрема на млеко.
    https://babybrezza.com/products/formula-pro-advanced

На AniSk, Anturium и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  2. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    1.119
    Прематурни сме и од пред една недела пиеме два пати во 24 часа Аптамил прематур, а останатото мајчино.Од тогаш имаме и запек.Сменавме пробиотик,пие Биогаја и капки Инфакалм.Дали да сменам на Аптамил пронутра 1 или Новалак Ит кое читав е за бебиња со запек?Искуства?

3. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    кога го потрошив млекото купив 2ка и продолживме само со тоа и добро го прифати

4. Nela1

Nela1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2019
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    9
    Ve molam za odgovot. Od ragjanje koristime ad hipp combiotik. Koga trebase da smenam br.2 smeniv vo baby love. Site koi koristite baby love mleko od dm dali potesko se rastvara (razmesuva) dali vi se pravat grutcinja???

5. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    1.748
    Да.
    Јас правам вака : го правам млекото на тем.45степени, промешувам со пластична лажичка и после го протресувам цело шише. Нема бели грутчиња проверено :)

На Nela1 и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  6. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Samo toa ne mu cini na mle,sto ne se rastvara ubavo. Jas mesam so silikonska lazicka okolu 30sek I nema grutcinja. Kako sto ti pisala @januari19 so protresuvanje sigurno ke se rastvori ama jas odbegavav zaradi meurcinjata so vozduh,mu se sobira pena taka I se plasev od gasovi

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и Nela1 им се допаѓа ова.
  7. Romantic

Romantic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    214
    Вработена од Еурофарм еднаш ми кажа дека тоа на Новалак го користеле кај бебиња со запек.

8. Asd2

Asd2 Нов член

Се зачлени на:
    11 мај 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Majki imam edno prasanje,na cajot becutan pise deka moze da se rastvara vo mleko,dali moze da se dodava i vo ad mleko ?

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Јас прво ми ја сменила биогајата. Кај нас грчевите беа од тоа пропати дете и не само мое и други бебиња на блиски исти случај. Линексот одлично се покажа. На бејби лав имаш за прематурчиња до сега мнпгу реткп некој да им запек од тоа млеко, доста поефтино, а и бебе убаво напредува топла препорака.

На Lavica2602 и DoubleK им се допаѓа ова.
  10. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    422
    На бејбилав пре не е за прематурчиња!!!

PREMATURE (Aptamil Premature, PreNan, Similac Premature, Enfamil Premature) je namijenjen prijevremeno rođenoj djeci i novorođenčadi s niskom porođajnom težinom.

PRE (Aptamil PRE, HiPP Bio Combiotic PRE, Babylove PRE, Beba PRE) je formula najsličnija majčinom mlijeku, sadrži samo laktozu i namijenjena je zdravoj, terminskoj dojenčadi i dojenčadi koja su uz adaptirano mlijeko i dojena.

На LiquidLuna, doubleinfinity, anngelique и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Секако повеќе има нутритивна вредност од 1ца. Нека си спореди со другите млека и нека види дали и одговара составот. Се е подобро одколку бебе да се мачи со запек.

12. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    1.119
    Фала на сите.Дадов НОВАЛАК ИТ посекако се само два оброци во 24 часа бебе јаде и нема запек повеќе

13. mini 23

mini 23 Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    45
    пробај со аптамил комфорт

14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.572
    Допаѓања:
    43.025
    Жени сакам однапред да спремам формула за ноќни хранења, 2-3 пати се буди ноќта и многу ми е мака дека е на различен спрат кујната а сега треба со едни капки што ќе ги користиме да чекаме барем пола час да се растворат во формулата пред јадење, со што јас треба пола даат да го оставам детето да вреска за јадење и тоа ми е неизводливо. Не го будам веќе за јадење и не можам под саат да правам и да го будам да јаде.
    На страната на аптемил пишува дека може унапред подготвено шише да стои 24 часа во фрижидер со што ќе ми се олесни многу, дали некој прави вака, дали е безбедно? Да напоменам детето не пие топло млеко, одма од фрижидер го давам.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Колку ќе биде добро млелото да стои со капките толку време... Подобро земи си термос и на страна дозерка да имаш па ќе му направиш млеко.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Ако ставаш лактаза од оние што треба да се активираат 30 мин во млекото за грчеви, имаш и опции што се ставаат веднаш и се пијат. Спреми го млекото или термос вода до тебе и само ставаш од капките и бебе пие.

17. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.323
    И двете се супер, не знам Новалак која цена е, Аптамилот е 590ден.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.572
    Допаѓања:
    43.025
    Детето ми повраќа на секое јадење, беше само блуцкање сеа саглам повраќа, му давав готово аптемил ама скапи се, откако поминав на прашок ова де случува, дали не раствораме убаво не знам. Сакам да сменам со Хип да пробам може до формулата е, како сте задоволни од неа?

19. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.793
    Допаѓања:
    5.763
    Да не зголемивте на количина, па да му е многу?

Немам искуство со Хип и со менување млеко, кај нас од старт се погоди да прифати еден тип и немаме промени

20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.572
    Допаѓања:
    43.025
    Не, дури помалку јаде деновиве, а почна да цица повеќе па си велам да не го прејадувам.