И ние бевме на Аптамил прво исто многу повраќаше и не пиеше баш потоа педијатарот ни го смени во хип анти рефлукс и сега си го пие и не повраќа.
Nie od start so Hipp combiotik i nemase nikakov problem. Od Hipp sum prezadovolna. Sepak individualno e kaj site deca.
Кај нас баш тој му предизвика тешки грчеви. И му сменив на бејби лов и се се смири. сепак како што кажа секое дете е различно
Narednata nedeli ke patuvame so bebe kaj moite I ke bideme tamu 1 mesec. Na babylove 1 formula sme od raganje, ednas morav da zemam babylove pre zasto nemase 1ca I ne go sakase I taka si stojat dve kutii doma. A Sega mozam.da zemam 3 kutii ama ne bi sakala da vlecam I sakam.da probam Nan ili Hipp zasto samo ovie gi ima kaj moite I nekoi drugi domasni nepoznati brendovi za nas ovde. Sakam denovive da probam od hipp ama ima poveke vrsti, dali bi mozele da me sovetuvate koj da go zemam?
Ние сега преминавме на hipp combiotic 1. Тоа ми го препорачаа како подобра варијанта, бидејќи има пребиотик и пробиотик во него. Немам подолго искуство за да споделам, но засега убаво го прифати.
Мајки на доење сме веќе 5 месеци, но сакам да почнам на бебе да му давам по еднаш во денот АД, пробав со Hipp Combiotic но не го сака го плука. Се мислам дали да земам Аптамил комфорт бидејќи и со какањето сме за никаде, кака еднаш во неделата. Педијатарот не ми даде зелено светло за воведување на АД бидејќи добро си напредува во тежината така да ќе го дадам на своја рака. Искуства дали да пробам со обичен Аптамил или со Комфорт?
Можеш да пробаш со било кое сакаш ама може сите ќе ти ги отфрли. Ако имаш опција измолзи се и дај шише прво почни вака. Бејби лов од дм го прифаќаат тоа што е 1 или пре, холе, бебелан исто така не мора да е аптамил или хип.
Пробав со мое молзено и го пие без проблем ама другово не го сакаше, да не речам пробав да го подметнам ама јок. Иначе пред тоа имам дадено неколку пати хип дури беше помал го пиеше и мислев ќе си го пие и сега ама не го сака...