Мајки дали од Аптамилот може да има запек бебето? Моето 4 дена не беше покакано му ставив чепче за да се олесни,и еве го пак не кака денес. На доење ноќе сме а дење на Аптамил. Дали ако сменам на Аптамил Комфорт би се подобрило?
Од 3 месечна возраст сигурно, т.е ноќните никогаш не ми надминувале 100мл по оброк. Секогаш кога сум зголемувала доза тоа биле првата утринска и таа пред спиење навечер, па потоа останатите во текот на денот. Млеко навечер прекинаа да пијат на 8 месеци.
Јас мислам моево ќе станува уште добри две години, кога на толку јадење преку ден не се заситува Некаков совет за одвикнување?
Да пробаш навечер да му ја намалуваш дозата прво и после некое време да пробаш да не даваш млеко кога ќе се буди туку да го презаспиеш без млеко.
Ke probam jas vaka od vecerva. Samo se nerviram sto posledno mleko ke pie kon 12 nokta I posle sabajle koga ke stane okolu 6-6.30h ne pie za ziva glava a slusam I sviri stomakot. Tek pred prvata dremka kin 8-8ipol togas pie mleko.
кок пробиотик го даваш? може до млекото и кај нас со првото ствараше Аптамил запек,Бебелан и Baby love ни се покажаа супер со второто ми дадоа хипп ха ама премногу дома ми повраќаше од него,само го сменив во Babylove и супер е сега…јас давам еднаш млеко
И моето е 8+++, и еве веќе една недела така ми прави..имаме 3 оброци, некогаш повеќе некогаш помалку ќе јаде, ама ете млекото почна да го одбива..баш сакав да прашам и јас по колку треба млеко да пијат на таа возраст?
Пробиотик давав Биогаја па сменив на Диастоп супер си беше,реков ај да сменам да не е до пробиотикот и му дадов Провен ама исто е така да не е до пробиотикот. Да пробам и јас со Бебелан си викам..
Од одма имаше запек од Аптамилот или отпосле? Мојов пие месец дена океј си беше ама давав само еднаш максимум два пати,сега почнав повеке пати да давам и од тогаш почна запекот. И мене педијатарот ми рече да земам новалак ИТ,па ке видам,мака ми е што се мачи вака..
Заврши скокот и бебево се врати на старо фала богу Инаку и јас нерви искинав Вришти као нејќе а земи му го вришти уште појќе
Заборавив да те прашам,како почна со Новалакот,постепено или одма само од него даваше? Читам на кутијата пишува секое второ шише првиот ден а вториот ден секое шише да е. Дали тоа значи пример едно аптамил едно новалак кога ке почнам?
@Misskirova @АнаМаријаД Од аптамилот и јас имам кошмари, додека бевме на прематур беше супер, кога сменивме со единица, едното бебе го прифати, ама по недела дена почна со запек, а другото воопшто не го поднесуваше, нонстоп течна столица и не напредуваше, па постепено им сменив со новалак 1 и мешавме со новалак ар и новалак антиколик додека имаа грчеви. Менувавме оброк по оброк, на пр. прв ден сабајле аптамил, следен оброк новалак, другите сите аптамил, втор ден два оброци новалак, другите аптамил, и така се додека не ги заменивме сите. Сега се 5++, какаат секој ден, само откако почнавме со вкусови понекогаш на два дена, ама нема плачки од тоа.
13++ месеци сме, уште сме на хип органик комбиотик 2, прашањето ми е од кога преминавме на 3 и која е разликата меѓу 2 и 3 и која е разликата од хип јуниор комбиотик и хип органик комбиотик?