Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    263
    Ако и треба на некоја аптамил 1 нека ми пише во порака, го продавам за 700 ден скоро цело пакување, отворено пред 1 недела. Дали пет дози направивме. Не одговараше заради рефлукс.

2. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    6.181
    Тогаш веројатно ќе се среди со тек на време. Мојот од кога почна со два оброка не е повраќал веќе

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    @danichap sakav da te konsultiram. Dali dm bio kaj nas vo mk e isto so dm bio kaj vas vo Germanija? Dali si primetila nekakva razlika?

4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.301
    Со втората ќерка користевме дохрана . Аптамилот од тука ми го пиеше, тој од Македонија не го сакаше. Дали до детето или млекото не знам. Со дм био немам искуство.

5. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Do mlekoto e. Od iskustvo ti kazuvam. Jas koristev Nan vo svedska bidejki nemozev da nosam dovolno kutii od babylove. Koga se vrativ prodolzivme so nan ovde I vrska nema mlekoto. Od razlicno mesto se proizveduvaat I razlicno mirisaat. Se sto nosat kaj nas e od razlicni proizvoditeli (razlicni drzavi) iako e ista formulata ne e isto mlekoto

6. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    261
    Zdravo sakav da prasam dali nekoja koristela bebelan ad i kako ste zadovolni mie od pocetok go koristimo vake sega za sega super e

7. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    595
    Дали може хип 2 да се прави по 120мл

8. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    6.181
    Може. Педијатар ми кажа дозите на 2ка биле тие зашто помалку не било препорачано да пијат на таа возраст. Ама може како кецот, важат истите дозирања

На Teja26 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Macemece

Macemece Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2022
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    34
    Zdravo da ve prasam za iskustvo, bebeto ni e prematurce , 13 dena bese vo oint i tamu pocna so adc formula od aptamil i doma prodolzivme so istata eve 10 dena ama ima zapek i kakata mu bese zlatno zolta prvite denovi sega veke zelenkasta, kutijata ni e pri kraj sakame da smenime pa da ni preporacate koja e nekoja hrana polesna da ne pravi grcevi i zapek

10. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    810
    Допаѓања:
    780
    Ve molam za sovet
    Bebe ima pieno NAN prvi 3 meseci, prekinavme, ostana na majcino.
    Ke trgnam.na rab 8+ e, ima 3 obroci, no malku jade po 60gr, epten e cicalce taka i zaspiva. Probav da mu vmetnam Ad, bidejki so babi ke bide (vo gradinnka tesko da se adaptira ne jade mnogu). Mi preporacaa od zegin holle kravjo 2 edvaj po 20 ml piese edvaj, 2 pati. Go frliv
    Sega se dvoumam dali da zemam povtormo NAN 1 eventualno 2, ili da probam babylove kako poevtina varijanta

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Не му треба млеко додатно, во градинка повеќе им обрнуваат внимание тие што се нејадачи не ги оставаат така. Друго е кога гледаат едно од друго и таму се јадат. Со ад можеш само запек да му направиш ако не му одговара, подобро сабајле нека цица бебе после ќе си јаде во градинка и кога ќе го земеш пак нека цица. Моето од 9 месеци не пиеше ад сам го откажа и почна се да јаде буквално се.

На 1209 и Nela_21 им се допаѓа ова.
  12. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    261
    Bebe ima 1 mesec vise cica ama ne dovolno i na dohrana sme nekogas znae da povrati ama ne e cesto pa sakav da ve prasam koe ad mleko e vake naj sporeed vas?

13. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Здраво. Дали некоја мајка знае, дали чини да се употребува ад млеко отворено пред една недела и чувано во фрижидер? Бидеќи на паковката пишува да не ја променува температурата, а кај нас беше во фрижидер, па сега на собна температура.

14. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    810
    Допаѓања:
    780
    Ok. Fala ti.
    Jas deka vo dve smeni ke odam i megu smeni, nekogas ke me nemw od 14 do 21h. On u gradinka do 16h pa so baba i zatoa pisav za ad, ne se uspiva bez cice kako ke ne bide ne znam, glavava popara mi e od razmisluvanja

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.003
    А како знаеш дека не му е доволно? Не надава на килажа, не кака? Ако си надава и има редовни златно жолти столици и си моча редовно, доволно му е цицањето само, може повраќа оти го прејадуваш со дохрана.
    И јас правев така затоа на сите кажувам дека многу грешев, стално го прејадував, откако почнав само на града околу 2м, бебето се препороди со јадењето.

16. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    261
    Nemam ja dovolno mleko nasabajle mu davam i navecer preku den so dohrana

17. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    261
    Kaka ama znae i po eden den da ne kaka a za mocanje redovno moca

18. Macemece

Macemece Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2022
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    34
    Zdravo , denes zemavme da probame hipp combiotic , ke moze li nekoj sto go koristel da kaze kako i so kakva voda e najdoro da se prigotvi , koristime bebelan flasirana probavme i so potopla i so poladna kako da ne se rastvara skroz ostanuvaat grutki vo siseto

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Шишето не може да ја замени градата ако плаче секако ќе плаче кога тебе ќе те нема. Друга работа е што во градинка кравјо млеко им даваат т. е. чоколино им прават ќе треба да пробаш да видиш и тоа дали му одговара.

Доено бебе може и до 7 дена да не кака чисто како информација. Но доколку става од 25гр и повеќе на ден тоа е нормално за бебе. И од комбинација на млека може запек да има. Али прво треба бебе да се измери за да се види дали напредува за да даваш ад, плачењето не е репер дека бебе е гладно. Јас имав плачливо бебе и што цицаше по 10 мин на града и качуваше по 33гр на ден. А твоето штом и бљуцка можеби му е премногу.

20. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    261
    Pred okolu 2 3 nedeli na kontrola imase kaceno od 3710 na 3860 sega viss ke pravime eden mesec pa ke vidime naredna nedela kako napreduva