Ако и треба на некоја аптамил 1 нека ми пише во порака, го продавам за 700 ден скоро цело пакување, отворено пред 1 недела. Дали пет дози направивме. Не одговараше заради рефлукс.
@danichap sakav da te konsultiram. Dali dm bio kaj nas vo mk e isto so dm bio kaj vas vo Germanija? Dali si primetila nekakva razlika?
Со втората ќерка користевме дохрана . Аптамилот од тука ми го пиеше, тој од Македонија не го сакаше. Дали до детето или млекото не знам. Со дм био немам искуство.
Do mlekoto e. Od iskustvo ti kazuvam. Jas koristev Nan vo svedska bidejki nemozev da nosam dovolno kutii od babylove. Koga se vrativ prodolzivme so nan ovde I vrska nema mlekoto. Od razlicno mesto se proizveduvaat I razlicno mirisaat. Se sto nosat kaj nas e od razlicni proizvoditeli (razlicni drzavi) iako e ista formulata ne e isto mlekoto
Zdravo sakav da prasam dali nekoja koristela bebelan ad i kako ste zadovolni mie od pocetok go koristimo vake sega za sega super e
Може. Педијатар ми кажа дозите на 2ка биле тие зашто помалку не било препорачано да пијат на таа возраст. Ама може како кецот, важат истите дозирања
Zdravo da ve prasam za iskustvo, bebeto ni e prematurce , 13 dena bese vo oint i tamu pocna so adc formula od aptamil i doma prodolzivme so istata eve 10 dena ama ima zapek i kakata mu bese zlatno zolta prvite denovi sega veke zelenkasta, kutijata ni e pri kraj sakame da smenime pa da ni preporacate koja e nekoja hrana polesna da ne pravi grcevi i zapek
Ve molam za sovet Bebe ima pieno NAN prvi 3 meseci, prekinavme, ostana na majcino. Ke trgnam.na rab 8+ e, ima 3 obroci, no malku jade po 60gr, epten e cicalce taka i zaspiva. Probav da mu vmetnam Ad, bidejki so babi ke bide (vo gradinnka tesko da se adaptira ne jade mnogu). Mi preporacaa od zegin holle kravjo 2 edvaj po 20 ml piese edvaj, 2 pati. Go frliv Sega se dvoumam dali da zemam povtormo NAN 1 eventualno 2, ili da probam babylove kako poevtina varijanta
Не му треба млеко додатно, во градинка повеќе им обрнуваат внимание тие што се нејадачи не ги оставаат така. Друго е кога гледаат едно од друго и таму се јадат. Со ад можеш само запек да му направиш ако не му одговара, подобро сабајле нека цица бебе после ќе си јаде во градинка и кога ќе го земеш пак нека цица. Моето од 9 месеци не пиеше ад сам го откажа и почна се да јаде буквално се.
Bebe ima 1 mesec vise cica ama ne dovolno i na dohrana sme nekogas znae da povrati ama ne e cesto pa sakav da ve prasam koe ad mleko e vake naj sporeed vas?
Здраво. Дали некоја мајка знае, дали чини да се употребува ад млеко отворено пред една недела и чувано во фрижидер? Бидеќи на паковката пишува да не ја променува температурата, а кај нас беше во фрижидер, па сега на собна температура.
Ok. Fala ti. Jas deka vo dve smeni ke odam i megu smeni, nekogas ke me nemw od 14 do 21h. On u gradinka do 16h pa so baba i zatoa pisav za ad, ne se uspiva bez cice kako ke ne bide ne znam, glavava popara mi e od razmisluvanja
А како знаеш дека не му е доволно? Не надава на килажа, не кака? Ако си надава и има редовни златно жолти столици и си моча редовно, доволно му е цицањето само, може повраќа оти го прејадуваш со дохрана. И јас правев така затоа на сите кажувам дека многу грешев, стално го прејадував, откако почнав само на града околу 2м, бебето се препороди со јадењето.
Zdravo , denes zemavme da probame hipp combiotic , ke moze li nekoj sto go koristel da kaze kako i so kakva voda e najdoro da se prigotvi , koristime bebelan flasirana probavme i so potopla i so poladna kako da ne se rastvara skroz ostanuvaat grutki vo siseto
Шишето не може да ја замени градата ако плаче секако ќе плаче кога тебе ќе те нема. Друга работа е што во градинка кравјо млеко им даваат т. е. чоколино им прават ќе треба да пробаш да видиш и тоа дали му одговара. Доено бебе може и до 7 дена да не кака чисто како информација. Но доколку става од 25гр и повеќе на ден тоа е нормално за бебе. И од комбинација на млека може запек да има. Али прво треба бебе да се измери за да се види дали напредува за да даваш ад, плачењето не е репер дека бебе е гладно. Јас имав плачливо бебе и што цицаше по 10 мин на града и качуваше по 33гр на ден. А твоето штом и бљуцка можеби му е премногу.
Pred okolu 2 3 nedeli na kontrola imase kaceno od 3710 na 3860 sega viss ke pravime eden mesec pa ke vidime naredna nedela kako napreduva