3ките повкусни се? до сега нудев само 1, не пиеше ама ги трошевме во каши. Дали сега прво 1 пакет 2ка, па после да преминам во 3?
Врска немам за вкусот, ниедно не сум пробала Штом секој ден ми бараше и си го сакаше, претпоставувам вкусно му било. До 6 месеци пиеше кец, од 6 месеци до 1 година двојка и после тераше со тројката додека сакаше. Прилагодени се според возраста, но ако е за каши, тоа е друго и можеби нема гајле ако се продолжи со двојка на пример.
Јас пробувам да му воведам да го пие како шише, ама затоа што не го сака, го користам за каши, да не го фрлам
Мајки што сте на комбинирана исхрана на свадба сум блиска ептен блиска најдобрата деугарка ми се мажи.сте давале ли два пати по ред ад? да го надојдам и потоа пред спиење ад и на как 11-12 кога ќе се разбуди пак ад,морам да го оставам бебето на чување ,ако успеам мислам ,планирам да се измолзам ако ми отежнат градите
Јас давам нон стоп цицање па АД. А ако не може да цица директно АД поголема количина. Нема никаков проблем моето само да јаде не му е битно од што
Zdravo, bebeto mi e prematurce ke pravi 2ipol meseca za nekoj den i ima okolu 3850g kilaza i sme na kombinirana ishrana poveke na majcino (prvo cice la sisence so molzeno) megutoa davam i dohrana , do sega davavme okolu 45ml megutoa osekam deka e seuste gladno posle jadenje uste place a ako mu dadam poveke sekogas mi blucka po 1-2pati. Vie po kolku davate od prilika na ovaa kilaza ad?
Кој може да ми објасни за HA формулите ма адаптирано млеко, т.е хидролизирани АД млека?има толку видови.Аптамил не ни одговараше мн грчеви,сега пие Бебелан ама има крвав слуз во изметот....
Исто. Па откако сменивме на холе козјо раат виде дете. Кај моето е интолеранција на кравји протеин. На комбинирано е, и јас не јадам кравји продукти. Сега е во ред. Крв во измет укажува најчесто на некоја нетолеранција. Нас ни препорачаа исто ХА да пробаме, ама аптамил ХА не поднесуваше од порано имавме веќе пробано. На крај одлучив да не експериментирам повеќе со ХА и да одам директно на козјо и не погрешив. Дете ми е најдадено, а меше смирено, редовна столица.
Грчеви ќе има секако, од било кое млеко.. Е сега, доколку напредува убаво и млекото си го прифаќа, не се препорачува менување на млекото. Прво пробајте со термофор/топла тетра на меше, вежби, капки за грчеви. Млекото оставете го за на крај, доколку сакате и сметате дека треба да го смените. Имајте во предвид дека потребно е да поминат минимум 2 недели од промената, за да се адаптира на новото млеко. Ако го менувате, менувајте го постепено.
Они имаат крв во столицата. Не знам дали консултирале доктор ама не е за постепено ако се работи за нетолеранција на кравји протеин или на самото млеко. Точно е дека треба до две недели да се навикне организмот на новата формула ама разлика се применува после прв ден.
Не прочитав дека бебе има крв во столица.. Тогаш во тој случај, можеби станува збор за интолеранција на кравји протеин. Треба да направат испитување, во консултација со педијатар ќе им даде насоки.
Што ќе прочиташ кога јас сум смешала постовите таква поспана . За другата членка мислев дека кажуваш. Се извинувам .
Здраво мајки. Има ли некоја од вас што го користи стерилизаторот на Chicco да ми објасни како функционира. На него пишува дека 5 минути ги стерилизира, а мојот за 1 минута се исклучува.